Ertuğrul Odunkıran

Ertuğrul Odunkıran

Mail: [email protected]

KÜLLİYEDEKİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTISINI NASIL YORUMLAMALIYIZ

KÜLLİYEDEKİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTISINI NASIL YORUMLAMALIYIZ

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz Çarşamba  günü, Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı külliyesinde bir toplantı tertip edildi. Peki zamanlaması neden bu zaman oldu? Kış aylarına yaklaşırken, belediyelerin daha da yavaş çalışacağı bir zamana girerken neden bu tarih seçilmişti. Cevabı aslında oldukça basit. Güneydoğudaki kayyum atamaları !  

Kayyum atamalarının hukuki alt yapısını bir köşeye koyarsak, Yürütme devletin taşra teşkilatlarına, “terörle aranıza mesafe koyun, işinizi düzgün yapmazsanız yetkinizi elinizden alırız” uyarısında bulunmuştu. Bu mesaj İstanbul’dan bile alınmıştı. Fakat hükümetin niyeti kaybettiği belediyelere mesaj vermekten çok  hdp’nin kendine çeki düzen vermesi yönündeydi. Bu sebeple ivedilikle külliyede Büyükşehir Belediye Başkanlarına toplantı tertip edildi.

Devletimiz, daha önce de tecrübe ettiği üzere sınır ötesi harekatlarda iç siyasette ve vatandaşta birlik beraber atmosferi oluşturması gerekmektedir. Araya yerel seçimler girmesi ve İstanbul seçimlerinin gündemi oldukça meşgul etmesi üzerine vatandaşlarda dış siyasi konular ile terör sorununun kısmen unutulmasına sebebiyet verdi. Bu konuların yeniden hatırlanması için devletimizin kısa sürede mesafe kat etmesi gerekmekte olduğundan külliyedeki toplantıda birlik beraberlik mesajları yoğunca verilmiştir.

Kıbrıs barış harekatından önce, 12 mart muhtırası akabinde siyasi bir boşluk ve anarşi oluşmuştu. Fakat devletimizin bin yıllık gelenekleri olaylar karşısında nasıl bir refleks geliştirmesi  gerektiğini öğretmişti. Yapılması gereken yapılmış, sağın en uç partisi ile solun en uç partisi koalisyon hükümeti kurmuş, kelimenin tam manası ile kucaklaşmışlardı. Ve daha sonra gereken hazırlıklar yapılmış Kıbrıs Barış Harekatı gerçekleşmiştir.

70 lerdeki gibi şuanda da siyasi kutuplaşma hat safhada. Ülkemize en lazım olan şey, siyasi kutuplaşmadır. Özellikle CHP ve Ak Parti’nin liderliğini yaptığı Cumhur İttifakı’nın ve Millet İttifakı’nın temsilcileri bu tarz toplantılarında birlik ve beraberlik mesajları vermeleri şarttır.

Keza yıldızı parlayan siyasetçimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile külliyedeki diyalogları, toplantıya ayrı bir renk katmıştır. Ekrem İmamoğlu’nun sandalyesinin kırılması üzerine Cumhurbaşkanımız “bak bu israfa girer oturduğun sandalyeyi kırdın” demesi üzerine Ekrem İmamoğlu’da “ikincisinde daha sağlam otururum” demesi toplantının olumlu geçtiğinin göstergesi. İnşallah böyle toplantıların devamı gelir...

Kalın Sağlıcakla , bir sonraki yazımızda görüşmek üzere...

Av.Ertuğrul Odunkıran

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar