İlhan Gökalp Durmuş

İlhan Gökalp Durmuş

Mail: [email protected]

Ağır Geliyorsa Yüklenmeyin !

Ağır Geliyorsa Yüklenmeyin !

Bugünkü konumuz yüklenici firmalar! Devletin kurumları ve belediyeler bazı işleri haledebilmek için ekstra bir hizmet gücüne ihtiyaç duyar ve bu hizmetleri satın alır. Bu satın almaların büyük bir oranı yollar , köprüler , kaldırımlar yani inşaat sektörüne aittir. Bildiğiniz üzere Hal kavşağı ve İstasyon köprüsü o kadar ketum bir soruna dönüştü ki türlü bahanelerle bir türlü çözüme kavuşmadı. Tam da bu esnada 20 gün önce mail kutumuza iletilen bir haber ile İç İşleri komisyonu başkanı Ak parti Kahramanmaraş milletvekili Celalettin Güvenç bir açıklama yaparak İstasyon Köprüsünün 15 güne hal kavşağının ise Ekim ayında biteceğini iletti. Bütün basın mensupları vatandaşlara bu haberi müjde geldi , sorun bitiyor vs. Başlığıyla duyurdu. Lakin günler ilerleyip geçti ve istasyon köprüsü kavşağı hala bitmedi. Yine basının dile getirmesiyle Celalettin Güvenç bir açıklama yaparak yüklenici firmanın asfalt temininde sorun yaşadığını belirtti. Bildiğim kadarıyla kendi asfaltını üreten belediyelerimiz var hatta bu asfaltı diğer şehirlere satan ilçe belediyelerimiz var. Asfalt temin noktasında yerelde kaynak mevcut olduğunu biliyoruz.

 

 Yüklenici Firma ;

Neden bulamamış asfaltı !

Neden Güvenç’e on beş günde bitecek bilgisi verildi,

Neden işin esneme payı ( ihtimal payı ) tahmin edilemedi ! 

VE

Kamuoyu yanlış bilgiye maruz kaldı.

 

 

Evet şehrimizde bir çok iş yüklenici firmalar aracılığıyla yapılıyor ve sonucunda verilen tarihte biten iş sayısı o kadar az oluyor ki  Örneğin ;

 

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin sokak iyileştirme projesi kapsamında gelinlik satan esnafların yoğun olduğu yenişehir işhanı karşısındaki sokağı bir türlü bitiremeyip esnafı , vatandaşı ve belediyeyi mağdur etmiş olması.

 

Üniversite köprüsü , Kale vs. Bir çok ihale yoluyla yüklenici firmalara teslim edilen bu işler verilen iş günleri sonunda yapılıp teslim edilememesi...

 

Bu memleketin işleri bu kadar AĞIRSA yüklenmeyin kardeşim...

İşin EHLİ değilseniz YÜKLENMEYİN !

 

Sizin hem söz verdiğiniz yetkili makamlardaki insanları ,

Hemde vatandaşları mağdur etmeye hakkınız yok.!

 

Hakedişlerinizi gününde saatinde isteyebiliyorsanız ve alıyorsanız işinizi de düzgün yapmanız gerekmez mi !

 

( Özellikle belediyeler işini düzgün yapan esnaf ve firmaları ödeme konusunda mağdur etmişse , ediyorsa onlarında hakka girdiklerini hatırlatmakta fayda var )

 

MEMLEKETE YAKIŞMAYAN BİR OLAY !

 

09.09.2019 tarihinde akşam saatlerinde patlak veren içlerinde kamu görevlileri ve iş adamlarının bulunduğu yolsuzluk operasyonu bu memlekete yakışmadı. Yine Gündeme tatsız , tuzsuz bir olayla geldi KAHRAMANMARAŞ’IM.

 

Mahir Ünal Bu kez diğer ilçelerde Muhtarlarla...

 

Bir önceki yazımda yazdığım gibi Neden kendi göbeğinizi kesemiyorsunuz , çapınız yetmiyorsa o koltukları bırakın...!

 

Mahir Ünal’ın gelmesi tesadüf mü ! Önceden planlanmış bir programmıydı ! Bilmiyoruz...

 

Eğer tesadüfse lafımız yok ! Lakin bütün gün bomba etkisi yaratan yolsuzluk operasyonunun hemen sonrası Mahir Ünal’ın programının olması manidar!

 

Mekan Önerileri

 

Mis Çay evi Denizbank’ın arkasında bulunan çay evi gittikçe serinleşen havalarda sıcacık bir çay içebileceğiniz sıcak kanlı insanların işlettiği bir işletme.

 

Alışveriş Önerileri

 

Çırağın Alışveriş Merkezi çinili çarşının hemen karşısında bulunan dört mevsim kampanyalarıyla müşterilerini mutlu eden personelinden müdürüne kadar güler yüzlü insanların çalıştığı kaliteli ürünlerin olduğu makul fiyat politikasıyla vatandaşların yoğun şekilde tercih ettiği bir alışveriş merkezi.

 

( Önerdiğiniz memnun kaldığınız mekanları , işletmeleri [email protected] adresine iletebilirsiniz. )

 

ANLAYANA

 

“ Çıraklığını yapmadığın işin USTASI olamazsın “ sözü...

 

 

Önce İnsan

Önce Saygı ile

İlhan Gökalp Durmuş

 

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar