Uluslararası Akademisyenlerle Afet Yönetimi ve Afete Hazırlık Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası Akademisyenlerle Afet Yönetimi ve Afete Hazırlık Toplantısı Yapıldı
Abone ol
Şehrin imarı ve inşası noktasında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaşanan depremlerle ilgili araştırmalarda bulunmak üzere şehre gelen uluslararası akademisyenlerle istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin tekrar ayağa kaldırılması noktasında ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla iş birliğini sürdürüyor. Bu kapsamda, depremle alakalı araştırmalarda bulunmak üzere şehre gelen Kanada British Columbia Üniversitesi’nden yapı, deprem ve geoteknik mühendisliği akademisyenlerinin yer aldığı heyetle istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Erdoğan Emrah Hatunoğlu katılımcılara, 6 Şubat depremleri ile şehirde yürütülen ve planlanan çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı. Alanında saygın uluslararası akademisyenlerden oluşan heyet, toplantıda katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

ORTAK PROJELERİMİZ SÜRÜYOR

Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Asrın felaketi sonrası incelemelerde bulunmak üzere şehrimize birçok uluslararası ziyaretler gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, bugün Kanada’nın saygın üniversiteleri arasında bulunan British Columbia Üniversitesi (UBC) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin öncülüğünde Çin, Sırbistan ve İtalya'dan gelen 14 kişilik bir uluslararası araştırma ekibine ev sahipliği yaparak, verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Kahramanmaraş’ın hızlı bir şekilde yeniden toparlanması için ulusal ve uluslararası kurumların yanı sıra alanında uzman bilim insanlarıyla iş birliği faaliyetlerimiz ve ortak projelerimiz artarak devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir, Nurhak ve Ekinözü Konteyner Kent’te Alt ve Üstyapı Uygulamalarını TamamladıÖnceki Haber

Büyükşehir, Nurhak ve Ekinözü Konteyner...

Başkan Güngör’den Bakan Göktaş’a ZiyaretSonraki Haber

Başkan Güngör’den Bakan Göktaş’a Ziyaret

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar