Kahramanmaraş’ta Komuta Kademesi Değişti: İki Önemli Göreve Yeni Atama

Kahramanmaraş'ta komuta kademesi değişti. Hakan Kan 2. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanlığına, Sadık Gülecen İl Jandarma Komutanlığına atandı.
15 Ağustos 2026 tarihli atama kararları Kahramanmaraş’ta iki önemli değişikliği beraberinde getirdi. 2. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanlığına Tuğgeneral Hakan Kan, İl Jandarma Komutanlığına ise Tuğgeneral Sadık Gülecen atandı.
Resmî Gazete’nin 33341 sayılı nüshasında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki çok sayıda generalin yeni görev yerleri belirlendi.
Kapsamlı atama ve görev değişiklikleri içerisinde Kahramanmaraş’ı doğrudan ilgilendiren iki karar dikkat çekti.
Tuğgeneral Hakan Kan Kahramanmaraş’a atandı
Yeni düzenlemeyle Kahramanmaraş 2. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanlığı görevine Tuğgeneral Hakan Kan getirildi.
Kentte görev yapan Tuğgeneral Mahmut Sert’in görev yeri ise değiştirildi. Sert, Edirne 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına atandı.
Yeni atamayla birlikte Kahramanmaraş’taki garnizon komuta kademesinde devir teslim sürecinin ardından yeni dönem başlayacak.
Jandarmada yeni komutan Sadık Gülecen
Atama kararlarıyla Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığında da değişikliğe gidildi.
Daha önce Ardahan İl Jandarma Komutanlığı görevini yürüten Tuğgeneral Sadık Gülecen'in yeni görev yeri Kahramanmaraş oldu.
Gülecen, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı olarak görev yapacak.
Kentte İl Jandarma Komutanlığı görevini sürdüren Tümgeneral Ali Gemalmaz ise Diyarbakır’a atandı. Gemalmaz yeni dönemde Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı görevini üstlenecek.
Son kararlarla birlikte Kahramanmaraş’ın askeri ve jandarma komuta kademesindeki iki önemli görevde eş zamanlı değişiklik gerçekleşmiş oldu.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


























Yorum Yazın