Evde Tavuk Döner Nasıl Yapılır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Evde Tavuk Döner Nasıl Yapılır?
Abone ol
Ev yapımı et döner olur da tavuk döner olmaz mı? Tarifinde yer alan malzemelerle hazırladığınız marinasyon karışımına alacağınız fileto tavuk göğsü dilimlerini derin dondurucuda uzun bir süre beklettikten sonra istediğiniz an oldukça kısa bir sürede tavuk döner hazırlayabilirsiniz.

Tavuk Döner Tarifinin Püf Noktası

Fileto tavuk göğüslerini keskin bir bıçak yardımıyla olabildiğince ince dilimlemeye özen gösterin, rendelenmiş kuru soğanın suyunu kullanın.İnce ince kesilebilmesi için rulo halinde hazırladığınız tavuk döneri derin dondurucuda en az 2 saat kadar bekletin.Döneri sulanmaması için yüksek ateşte ve azar azar pişirin.

Tavuk Döner Tarifinin Pişirme Önerisi

Marinasyon karışımında tuz yerine 1 yemek kaşığı kadar soya sosu kullanmayı tercih edebilir, arzu ettiğiniz baharatları katabilirsiniz.

Tavuk Döner Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kemik ve deri kısımlarından arındırılmış fileto tavuk göğüslerini keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyin.

  2. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı rendeledikten sonra suyunu sıkıp derin bir kaba aktarın.

  3. Soğan suyunu; zeytinyağı, biber salçası, yoğurt, tuz, karabiber, kimyon, kişniş, kekik ve hardalla karıştırdıktan sonra fileto tavuk göğüslerini karışıma bulayın.

  4. Streç filmi geniş bir kat halinde mutfak tezgahı üzerine açın. Fileto tavuk göğüslerini üst üste gelecek şekilde kat kat dizin.

  5. Streç filmi kenar kısımlarından kapatıp tavuk döneri rulo şeklinde sarın. Hava almayacak şekilde kapadığınız paketi, derin dondurucuya kaldırıp en az 2 saat kadar bekletin.

  6. Baharatların ve marinasyon karışımının çeşnlendirdiği tavuk döneri, dondurma süresinin sonunda ince ince dilimleyin.

  7. Döner parçalarını önceden ısıtılmış yanmaz yapışmaz tabanlı bir tavada, yüksek ateşte, birkaç partide ters yüz ederek kızartın. Arzuya göre yağlı kağıt üzerinde fırınlayın. Daha lezzetli hale gelmesi için bir miktar kuyruk yağı katın.

  8. Hazır hale gelen tavuk döneri, pilav ve yeşillikler eşliğinde porsiyon olarak ya da ekmek arası yapıp sevdiklerinizle paylaşın.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ev Yapımı Selülit Kremi TarifiÖnceki Haber

Ev Yapımı Selülit Kremi Tarifi

Kadınlardan oluşan ambulans ekibi zamanla yarışıp yardıma koşuyorSonraki Haber

Kadınlardan oluşan ambulans ekibi zamanl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar