Çedes Projesi Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çedes Projesi Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Abone ol
Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde yürütülmekte olan "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)" koordinasyon toplantısı Kahramanmaraş'ta gerçekleştirildi.

Çağın becerileriyle donanmış, bu beceriyi insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, millî, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerleriyle yaşantısını inşa etmiş bireyler yetiştirmek amacıyla yürütülmekte olan ÇEDES Projesi kapsamında Kahramanmaraş geneli 6 ilçede 12 okulda sosyal, kültürel, sportif ve manevi eğitimler düzenlendi.

Projede 387 öğrenci, 14 kulüp rehber öğretmeni, 10 Gençlik Spor İl Müdürlüğü gençlik lideri ve 13 Müftülük manevi danışmanı ile 3 kurumdan proje il koordinatörleri görev almaktadır. Eylül ayı içerisinde bu sene uygulanacak proje faaliyetlerde ilgili İl Millî Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müftülüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü idari amirleri, okul müdürleri, rehber öğretmenler, manevi liderler ve gençlik liderlerinin katılımıyla sene başı toplantısı yapıldı.

Proje ile ilgili Kahramanmaraş koordinasyon ve tanıtım toplantısı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapıldı. Toplantıda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Allah'ın yaratmış olduğu en şerefli varlık olan insanın iyi ile kötü arasında tercih yapması noktasında her kişiye bir görev düştüğünü belirterek, “İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Müftülüğümüz olarak üç kurumumuz gücünü birleştirmek suretiyle sahadayız. Bu amaçla buradayız. Güç birliğimizi, sinerjimizi birbirimize aktarmak için buradayız. 11 ilçemizde 12 tane okulumuzla şu anda sahadayız. Paydaşlarımız boyutuyla her birine, özellikle okul müdürlerimize ve hem kuran kursu hocalarımız, imamlarımız, müezzinler ve diğer personelimiz hem de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz boyutuyla hakikaten emek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İl Müftülüğü personeli Mustafa Avni Çelik'in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, ÇEDES Projesi tanıtım video sunumu ve Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili kısa video gösterimi ile devam etti. ÇEDES Projesi İl Koordinatörü Turgay Duz ile İl Müftülüğü adına Onikişubat Diyanet Gençlik Merkezi Sorumlusu Süreyya Koşar, proje hakkında bilgilendirme konuşması yaptılar. Projenin mimarları Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Sayın Mehmet Karkacı ve Eğitim Uzmanı Abdulaziz Güven, bilgilendirme yaptılar ve sorulara cevap verdiler.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAU Global Başkanı Yücel: ”Küresel sorunların çözümü eğitimde”Önceki Haber

BAU Global Başkanı Yücel: ”Küresel sorun...

Hatay’da tarladan 2 ton zeytin çalan 3 şüpheli tutuklandıSonraki Haber

Hatay’da tarladan 2 ton zeytin çalan 3 ş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar