527 Milyonluk Yatırım Elbistan'a Gidiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
527 Milyonluk Yatırım Elbistan'a Gidiyor
Abone ol
İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın sekizincisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün başkanlığında Elbistan’da gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın sekizincisi Elbistan’da ilçe belediye başkanı, ilçe belediyesi yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe parti teşkilat başkanları ve mahalle muhtarlarının katılımlarıyla yapıldı.

 

Elbistan’da yapılan çalışmalar

 

Sekizincisi Elbistan’da yapılan, İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KMBB’nin Elbistan Belediyesi’yle birlikte gerçekleştirdiği çalışmaları değerlendirdi. Büyükşehir’in Elbistan ilçesine toplam 527 milyon civarında yatırım yaptığını belirten Başkan Güngör; “İlçelerimizde bu tür toplantıları periyodik olarak yapmayı düşünüyoruz. Kırsal mahallelerimizin sorunlarının başında yol, su ve kanalizasyon geliyor. Daha sonra da sosyal alanlar… Hedefimiz, kırsal mahallelerimizin bütün yol ve su sorunlarını halletmektir. Bu yıl, kırsal mahallerimizin bağlantı yollarında eksiğimiz kalmayacak. Aynı şekilde içme suyunda, kısa vadeli çalışmalarla birlikte uzun vadeli yatırımlar yapacağız. Gelecek yıla kadar bu alanlardaki eksiklerin tamamını gidermiş olacağız. Elbistan’ımızda bu yıl 40 km sıcak asfalt ve sathi kaplama, 120 km de bakım, onarım ve yama çalışması yaptık. Elbistan, Afşin, Nurhak ve Ekinözü’nde farklı uzunluklarda arazi ve yayla yolları yaptık. Kalkınma Ajansı’mızla, Tarım Bakanı’mızla görüştük. Kahramanmaraş’ta ihtiyaç duyulan arazi ve yayla yolunu tespit etmeye yönelik çalışma başlattılar. Hükümetimizin desteğiyle, büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz birlikte çalışarak, inşallah önümüzdeki süreçte -yoğunluğuna, yararlanıcı sayısına, hayvan sayısına göre- arazi ve yayla yollarımızı iyileştirip, Elbistan’da hayvancılık ve tarımın daha da gelişmesine katkı sağlayacağız.” diye konuştu.

 

5 bin kişiye istihdam sağlanacak

 

İhtiyaç ve talepler doğrultusunda planlama yapılırken, önem sıralamasının gözetilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Güngör, KMBB tarafından hayata geçirilecek projelerden de bahsetti. Başkan Güngör; “Elbistan’da inşallah Besi OSB kurma çalışmalarının sonuna geldik. Besi OSB, 4 bin dekar üzerine kurulacak, 60 bin hayvan barındırma kapasitesine sahip olacak, 5 bin kişiye istihdam sağlayacak. Bunun Elbistan ve çevresinde oluşturacağı ekonomik kapasite 600 milyon civarındadır. Elbistan ve Afşin’imizin su sıkıntısını kalıcı olarak çözmek için, Akdere kaynağından bir hat çekeceğiz. Bu dev proje, inşallah üç yıl içerisinde bitirilecek. Bu projenin maliyeti 240 milyondur. Bu çok ciddi bir yatırımdır. Elbistan’da yapacağımız 130 milyonluk Katı Atık Entegre Tesisi projemizin son aşamasındayız. Yine 130 milyon civarında Atık Su Arıtma Tesisi projemiz başladı. Sosyal mekanlara Kahramanmaraş’ımızda büyük ihtiyaç var. Yeşil alanıyla, parkıyla, oyun alanıyla, her yaştan hemşehrilerimize yönelik hizmet verecek bir Millet Konağı’nı Elbistan’ımıza kazandıracağız. Ceyhan Nehri projesine 350 milyon destek veriyoruz. Büyükşehir Belediyemizin birçok yetkisini, Elbistan Belediyemiz yapacak. Bu kapsamda temizlik, mezbaha, sokak hayvanları hizmetlerini ilçe belediyemize devrettik. Devretmekle kalmadık, yıllık 4 milyon lira kaynak ayırdık. Amacımız, işlerin hızlı bir şekilde yapılmasıdır. Önemli olan hemşehrilerimizin ihtiyaç ve taleplerini gidermektir. Allah’ın izniyle, önümüzdeki süreçte, bugün konuştuğumuz birçok sorunu konuşmuyor olacağız.” ifadelerinde bulundu.

 

8. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Başkan Güngör’ün mahalle muhtarlarının talep, öneri ve sıkıntılarını dinleyip, notlar almasıyla devam etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köklü Alanlı Yolunda ÇalışmaÖnceki Haber

Köklü Alanlı Yolunda Çalışma

Kahramanmaraş'ta Dip Bucak YıkandıSonraki Haber

Kahramanmaraş'ta Dip Bucak Yıkandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar