Ertuğrul Odunkıran

Ertuğrul Odunkıran

Mail: [email protected]

İstanbul Seçimlerine Dair

İstanbul Seçimlerine Dair

Biz demokrasiyi her ne kadar Tanzimat döneminden sonra aldığımızı kabul etsek de, hem 2 bin yıllık devlet geleneklerimizde hem de Peygamberimizden öğrendiğimiz yaşam tartımızla istişareye, dayanışmaya ve toplumun fikirlerine önem vererek devlet yönetmişizdir. Sadece Avrupa’da kabuk değiştiren devletlerin yönetme şekillerine ayak uydurmamız zaman almıştır. Halen de demokrasimiz olması gereken doğru mesafe kat etmektedir.

İstanbul seçimlerinde iki ittifakın adayının da birbirine çok çok yakın oy almasından dolayı yapılan seçim itirazlarının değerlendirilmesine çeşitli şaibelerin ortaya atılması neticesinde seçimlerin yenilenmesi kararı verirmiştir. Halen biz seçimin yenilenmesi kararının doğru olup olmadığını tartışıyoruz. Bu tartışmalarımız aslında demokrasimizin halen gelişmekte olduğunu göstermektedir.

Emperyalist ülkelerin yanı başımızda yeni oyunlar kurarken ve ekonomimizin kırılganlığı devam ederken seçimlerin yenilenmesi kanaatimce doğru olmamıştır. Bizim bu konulara yönelmemiz gerekirken enerjimizi iç siyasete harcıyoruz. Milletin iradesi sandıklara yansımışken, yani millet iradesinde problem yokken aslında yapılması gereken en doğru yol, oyların yeniden sayılmasıydı. Bu konuda YSK’nın vermiş olduğu kararlar bence doğru olmamıştır.

Velhasıl bugün İstanbul seçimleri var ama bilhassa seçimden daha önemli olan konular için kenetlenmek zorundayız.

Ekrem İmamoğlu'na oy veren de Binali Yıldırım'a oy veren de daha iyi hizmet temennisiyle vermeyecek. Kimse kimseyi kandırmasın. Bu kadar nefret söylemleri ile kutuplaşan milletimiz milli menfaatler doğrultusunda hareket etmek zorundadır.

Kimimiz solcu kimimiz sağcı yada türevleri şeklinde siyasi ideolojileri benimsesek bile, siyasi görüşümüzü belirleyen niyet hepimizde ülkemizi kalkındırmak, güçlendirmek, tam ve bağımsız bir hale getirmektir. Bu sebeple seçimden sonra emperyalistlerin Doğu Akdenizdeki ve Suriyedeki planlarını uygulamak için bizi ateşe atacakları fiili yada soğuk savaş tehlikesine karşı milli duygular ile birlikte fikir ve irade beyanında bulunmak zorundayız.

Yerli ürünleri tercih edin, bu yaz yurt dışına tatile gidip dövizimizi taşımayın ve en önemlisi iç siyaseti bahane edip ülkemizi dışarıya karşı güçsüz ve kötü göstermeyin.

Tüm bunları siyasi niyetlerle değil milli niyetler ile yapın.

İstanbul seçimleri de ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar