Ertuğrul Odunkıran

Ertuğrul Odunkıran

Mail: [email protected]

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK OPERASYONU

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK OPERASYONU

 

En uzun sınırımızın bulunduğu Suriye’nin kuzeyine yapılacak operasyona artık sayılı saatler kaldı. Düşünün ki 500 km lik sınırımız var. Suriye meselesi tüm dünyanın gündeminde olsa da bizim burnumuzun dibinde. Komşunda yangın varsa sana da sıçraması muhtemeldir. Mesela; yan komşumuzun evi yanıyor, ev ahalisi size sığınıyor ve gitmek bilmiyor. Sizin de vicdanınız sokağa atmaya el vermiyor. Yapılacak tek şey, komşunuzun evindeki yangını söndürmek ve gerekirse evin temel eşyalarını temin etmek. Bunu neden yapmak zorunda oluruz? Tabiki de huzurumuz için. İşte Türkiye’nin de yapmak istediği operasyonun bir sebebi de tam olarak budur.

Fakat asıl mesele beka meseledir.

Türkiye terörle mücadelede stratejisini değiştirmiştir. Daha önceleri, gelebilecek olası terör saldırılarına karşı hazırlık yaparak ve yurt içinde tespit edilen terör hedeflerini imha ederek terörle mücadele ediyordu. Terör bataklığı kurtulmadığı için yöntemlerimiz hep eksik kaldığından, terör bir türlü bitirilemiyordu. Artık Türkiye terörün kaynağını yerinde imha edip olası terör saldırılarını olgunlaşmasına bile müsaade etmeden kökünden çözmektedir. Önceden bunu yapamamamızın sebebi, ülkemizin etkinliğidir. Son yıllarda ülkemizin etkinliği oldukça artmıştır. Etkinliğin artması siyasi başarıdan daha çok asıl sebebi, ekonomik kuvvet ve savunma sanayine olan yatırımlarımızdır. Yani sizin silahınıza ihtiyacımız yok, istediğimiz zaman kendi silahlarımızla istediğimizi yaparızmesajıdır.

Ordumu sürekli aktif operasyonlar yaptığı için dünyada sayılı operasyonel ordulardan birine sahibiz. Kısa sürede kapsamlı şekilde organize olup, başarılı bir operasyon yapabileceğimizi tüm ülkeler bilmektedir. Suriye’de Rus uçağının düşürülmesinden sonra Rusya’yla ilişkilerimiz bozulduğunda Rusya Türkiye’ye doğrudan karşılık vermekten kaçınıp, yaptırımlar uygulamakla yetinmek zorunda kalmıştır. Putin’in danışmanı ve akıl hocası Dugin “Türkiye ile savaşmak şeytan ile savaşmaktır” diyerek aslında kolay lokma olmadığımızı alenen söylemiştir. Yerli üretimimiz silahlar ile özellikle İHA ve SİHA’ların ordumuza olan büyük katkısı su götürmez bir gerçektir. Kaldı ki karşımızda silahlandırılan bir avuç çapulcunun örgütlendiği bir terör örgütü uzantısı ypg var. Ezer geçeriz ever Allah!

Daha önceki yazılarımda da kaleme aldığım milli mutabakat yavaş yavaş oluşmaya başladı. Salı gününü atlattık. Siyasi partiler grup konuşmalarında büyük operasyona olan desteklerini açıkladılar. Özellikle CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun desteği çok önemliydi. Son zamanlarda hdpyle yakınlaşmaları oldukça eleştiriliyordu. İç siyasetten destek alan hükümetimiz ve askerimiz operasyona tam odaklanarak balkan harbinden aldığı dersle görevini rahatlıkla yerine getirecektir.

Peki nedir buradaki Beka sorunumuz? Pkk ve uzantıları bölünen Suriye’de boşaltılan alanları fırsata çevirip ABD’nin de desteği ile işgal etmişlerdir. Sözde kürdistanı kurmak için Suriye’de federe devleti kurup Kuzey Irak’taki kürdistan bölgesiyle birleşip, Türkiye’den toprak talep edeceklerdi. Marksiz kominist ideolojilerle komiteler halinde yaşayan pkklılar Müslüman dindar Kürtleri ne kadar temsil ettiği ayrı bir bilmecedir. Türkiye erken önlemlerini alarak bu emperyalist oyuna dur demektedir. İsrailin güvenliği için Ortadoğu paramparça olması, Müslümanların kendi içerisinde enerjilerini harcaması emperyalistlerin yegane isteğidir. Maalesef pkk bu amaca hizmet etmektedir. Bu sebeple Kürt vatandaşlardan istediği desteği alamamaktadır. İnşallah zorla dağa çıkartılan çocuklar hiçbir eyleme katılmadan evlerine dönerler.

Barış Pınarı Harekatı, diğer sınır ötesi harekatlarına göre ki, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarının 4 katı, Kıbrıs Barış Harekatının ise 2 katı askeri birliğin katılması beklenen, Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonudur. Bunun yanında küresel güç olma yolunda prestij öneme sahip bir operasyon olacağı aşikardır. Dünyanın güç ekseni doğu bloğuna doğru kayarken Türkiye yeni dünya düzenine karşı kendi menfaatleri doğrultusunda yerini almak istemektedir. Artık bazı ülkelerin kukla örgütleriyle mücadele eden Türkiye kabuğunu kırarak vekalet savaşları başlatan, dünya genelinde söz sahibi bir ülke konumuna doğru hızla ilerlemektedir.

Bizim operasyonu beklerken yapacağımız, Kıbrıs Barış Harekatında olduğu gibi bir gece ansızın gelebilirim türküsünü söyleyerek nefesimizi enselerinde hissettirmek. Ypglilere de bir önerim var. Müslüm Gürses’ten itirazım var şarkısını bol bol dinleyip ben hep yenilmeye mahkûm muyum naralarıyla son günlerini geçirsinler.

Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Dualarınızı İslam’ın son ordusundan eksik etmeyiniz. Sefer bizim zafer Allah’ın olsun.

Av.Ertuğrul ODUNKIRAN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar