Yardımcıoğlu'nun Kurban Bayramı Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yardımcıoğlu'nun Kurban Bayramı Mesajı
Abone ol
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; bayramların, millet olma şuurumuzun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerden biri olduğunu belirtti.

Yardımcıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Paylaşma ve yardımlaşmanın zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan Kurban Bayramı’na millet olarak kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, ibadet görevlerimizi yerine getirmenin yanı sıra aynı zamanda dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma günleridir. İnsanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan bayramlar, millet olma şuurumuzun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir.”

Kurban Bayramı’nın İslam Âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen BBP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yardımcıoğlu, “Kurban, Rabb'imize yaklaşma ve iyiye, güzele, hakikate ulaşma arayışıdır. Bizlere sahip olduğumuz nimetleri, inandığımız değerler uğruna feda edebilme iradesi kazandıran büyük bir ibadettir. Dini bayramlarımızın oluşturduğu bu manevi ortamları taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlamalı; sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Mesajında sosyal mesafe uyarısında da bulunan Yardımcıoğlu, şunları kaydetti: “Dünya genelinde etkili olan Covid-19 salgını nedeniyle ülkemizde de yaklaşık 1,5 yıldır pandemi şartlarında hayatımızı idame ettirmeye çalışıyoruz. Aile bağları ve sosyal ilişkileri çok güçlü bir millet olmamız nedeniyle sosyal mesafeyi hayatımızın bir parçası haline getirmemiz elbette ki çok zor olacak; ama daha sağlıklı günler için buna mecburuz. Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpeceğimiz, doyasıya kucaklaşacağımız nice bayramlara kavuşmak için bu bayram da sosyal mesafeyle bağdaşmayan bazı geleneklerimizden feragat etmeliyiz.  Hem kendimiz hem de başkalarının sıhhat ve huzuru için gereken temizlik ve sağlık ilkelerine azami ölçüde riayet etmeliyiz. Hanelerimizin huzur ve selameti için aklımıza tedbiri, yüzümüze tebessümü, dilimize selamı ve yüreğimize muhabbeti nakşetmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor; Cenabı Allah’tan bayramın, tüm insanlığın sıkıntılardan kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.”

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanko Üniversitesi İlk 10'daÖnceki Haber

Sanko Üniversitesi İlk 10'da

Başkan Sarıaltun'un Kurban Bayramı MesajıSonraki Haber

Başkan Sarıaltun'un Kurban Bayramı Mesaj...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar