Türkiye'de Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı Tehlikeli Boyutlarda!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'de Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı Tehlikeli Boyutlarda!
Abone ol
Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu tarafından yayınlanan rapora göre, Türkiye'de uyuşturucuya bağlı genç ölümleri Avrupa'da üst sıralarda yer alıyor.

Son beş yılda metamfetamin kullanımında ciddi artış yaşanırken, ülke transit ülke olarak da öne çıkıyor. Özellikle İstanbul'da gençlerin metamfetamin tuzaklarına düşmesi endişe verici boyutlara ulaşıyor.

2022 yılında 77 ton metamfetaminin ele geçirilmesine rağmen, uyuşturucu tacirlerinin yeni taktikler geliştirmesiyle mücadele zorlaşıyor. Metamfetamin bağlantılı ölümler hızla artarken, kokain kullanımı da yükselişte. Türkiye, Latin Amerika'dan gelen kokainin Avrupa'ya ulaşmasında kritik bir rol oynuyor.

Raporda, internet üzerinden yapılan uyuşturucu kaçakçılığına da özel bir vurgu yapılıyor. Sosyal medya platformlarının artan kullanımıyla birlikte, uyuşturucu pazarlaması daha da yaygınlaşıyor. En çok kullanılan uyuşturucular arasında esrar, metamfetamin ve eroin yer alıyor.

Prof. Dr. Sevil Atasoy'a göre, çocukların da dahil olduğu uyuşturucu pazarlaması, sosyal medyanın etkin kullanımıyla daha da kötüleşiyor. Türkiye'nin uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımıyla mücadelede önlem alması gerekiyor.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arıkan: 'Kadınlar, toplumu şekillendiren ve geleceği aydınlatan temel taşlardır'Önceki Haber

Arıkan: 'Kadınlar, toplumu şekillendiren...

Prof. Dr. Mehmet Baştemir'in Ramazan Ayına Özel Sağlıklı Beslenme ÖnerileriSonraki Haber

Prof. Dr. Mehmet Baştemir'in Ramazan Ayı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar