Türk Eğitim Vakfı,Bağışçısı Ahmet Adnan'ı Andı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Eğitim Vakfı,Bağışçısı Ahmet Adnan'ı Andı
Abone ol
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk devlet sanatçısı, Türk Müziği Bilimcisi ve besteci Ahmet Adnan Saygun, ölümünün 30. yıldönümünde Türk Eğitim Vakfı (TEV) youtube kanalı üzerinden gerçekleştirilen online mevlit ve dua ile anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk Devlet Sanatçısı, ilk Türk operasının bestecisi, eğitimci ve Türk Müziği Bilimcisi, Türk Eğitim Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Adnan Saygun ve eşi Nilüfer Saygun, Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından dijital ortamda düzenlenen mevlit ve dualar ile anıldı. TEV’in her yıl geleneksel olarak Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki mezarları başında yaptığı anma töreni, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle toplum sağlığı gözetilerek online’a taşındı ve 6 Ocak 2021 Çarşamba günü TEV YouTube kanalı üzerinden yayınlanarak sevenleriyle paylaşıldı.  

“Ahmet Adnan Saygun iyiliğe destek veren bir insandı”
Anma töreninde konuşma yapan TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, ‘’Türk Eğitim Vakfı olarak 54 yıldır eğitimde fırsat eşitliği adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vakfımızın bu yolculuğunda bizim yanımızda olan çok değerli bağışçılarımız vardı. Bu 1500’e yakın hayırsever insan arasında kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de var. Hem onların desteklerinin bizim için ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha hatırlatmak hem de topluma mal olmuş bu kıymetli insanları sevenleriyle buluşturmak amacıyla her yıl anma törenleri gerçekleştiriyoruz. Bu yıl pandemi nedeniyle anma törenlerimizi dijital ortama taşıdık ve ilk online törenimizi 30. ölüm yıldönümünde Ahmet Adnan Saygun için düzenledik. Kendisi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilklere imza atmıştı. Cumhuriyet tarihinin devlet sanatçısı ünvanını alan ilk sanatçısıydı. Ayrıca ilk Türk operasının da bestecisidir. Ahmet Adnan Saygun iyiliğe destek veren bir insandı. Eğitime vakfımızı destekleyerek hizmet etti. Ayrıca 2 dönem TEV Mütevelli Heyetinde yer alarak de vakfımıza da hizmetlerini sundu. Vefatından sonra kurulan fonundan bugüne dek 200’e yakın öğrencimize eğitim bursu verildi. Kendisini ve kıymetli eşini rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların eğitim için başlattığı hareketin onları ışıkla aydınlatmasını diliyoruz. Mekanları cennet olsun.” Dedi.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beşiktaş Rizespor maçı ne zaman,hangi kanalda,saat kaçta,hangi statda?Önceki Haber

Beşiktaş Rizespor maçı ne zaman,hangi ka...

Büyükşehir Ve İlçe Belediyeleri Hem Yapacak Hem İşletecekSonraki Haber

Büyükşehir Ve İlçe Belediyeleri Hem Yapa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar