Tuğrul'dan Deprem Haftası Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tuğrul'dan Deprem Haftası Mesajı
Abone ol
Kahramanmaraş İl AFAD Müdürlüğü 1-7 Mart deprem haftası boyunca her gün vatandaşların dikkatini çekecek deprem ve afetlerle ilgili bilgiler verdi. Medya aracılığıyla vatandaşlara ‘tedbir, bilinç ve dikkat’ çağrıları yapan İl AFAD Müdürlüğü, her evin mutlaka bir deprem sigortası olması gerektiğini ifade etti.

DEPREM SİGORTASI NEDEN ÖNEMLİDİR?

“Zorunlu Deprem Sigortası, devlet tarafından sunulan bir güvencedir. Bu sigorta, konutları depreme ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, infilak, yer kayması ve tsunami gibi afetlere karşı güvence altına alır.

Evlerinin ve ailelerinin geleceğini güvence altına almak isteyen konut sahipleri, en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine giderek sigortalarını yaptırabilirler. Konut ve kimlik bilgilerini beyan eden herkes poliçe sahibi olabilir.

Yıllık olarak düzenlenen poliçelerin prim tutarları konutun yapı tarzına, brüt yüz ölçümüne, inşa yılına, kat sayısına ve bulunduğu mahallenin risk grubuna göre hesaplanır. DASK, prim tutarını tüm vatandaşların karşılayabileceği seviyede tutmaya özen gösterir.

Poliçesini her yıl yenileyen poliçe sahipleri yenileme indiriminden faydalanır. İnşaat tarihi ve Kat sayısına göre indirim uygulanmaktadır.”

HER EVİN ACİL DURUM ÇANTASI OLMALI

Deprem bölgesinde bulunan ailelerin mutlaka acil durum çantası hazırlaması ve bu çantayı hazırlarken de ilk 6 saat süresi göz önüne alınmasının istendiği açıklamada önemli bilgiler sunuldu; “Bu çantanın içerisini istediğiniz gibi kişiselleştirebileceğiniz gibi; sürekli kullandığınız ilaçlar, su, bir miktar para, battaniye, yedek anahtarlar, hijyen malzemeleri, bebek malzemeleri, bisküvi ve çok amaçlı çakı gibi malzemeler koyabilirsiniz. Ayrıca çantanızı belli aralıklarla kontrol ederek güncelleme yapınız. Acil ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerin olduğu böyle bir çantayı hazırlayarak çıkış kapısına yakın bir yere bırakın ve depremin bitmesinin ardından çantanızı alıp sakin bir şekilde evinizi terk edin.”

Her gün bir açıklama yaparak vatandaşlarda depreme karşı farkındalık çalışması yapan İl Afad Müdürü Aslan Mehmet Coşkun ise hafta boyunca etkinlikler yaparak bu konuyu gündemde tutacaklarını dile getirdi.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
EXPO 2023 Kahramanmaraş'ın İlçelerine TanıtıldıÖnceki Haber

EXPO 2023 Kahramanmaraş'ın İlçelerine Ta...

Başkan Güven Tekerlekli Sandalyeyi Bizzat Teslim EttiSonraki Haber

Başkan Güven Tekerlekli Sandalyeyi Bizza...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar