Pirinç Pilavı Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pirinç Pilavı Tarifi
Abone ol
Türlü türlü yemek tariflerini tamamlayan, kuru fasulye-turşu ikilisine komşu olan, bir dönem yoğurtla takılan, köfte patates sevdalısı pilav... Kaşıktan tel tel dökülen pilav... Aromatik sebze ve kuru baharatlarla ev yapımı tavuk suyunuzu kendiniz hazırlayın bir güzel, ortalama pirinç çeşitlerine göre bir ölçü pirince bir buçuk ölçü su kullanacağınızı düşünün.

 

Pirinç Pilavı Tarifinin Püf Noktası

Tane tane bir pilavı en kolay baldo pirinçle yapabilirsiniz. Pilav yapımında kullandığınız içme suyu ya da et/tavuk suyunun sıcak olmasına dikkat edin.

Pirinç Pilavı Tarifinin Pişirme Önerisi

Kullandığınız pirinç türüne göre eklemeniz gereken su miktarı değişiklik gösterebilir.

Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri yıkadıktan sonra bir kap içerisine alın ve üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip en az 1 saat suda bekletin. Daha sonra nişastası iyice kaybolup duru bir su çıkana kadar yıkayıp suyunu süzün.

  2. Uygun bir pilav tenceresinin içerisine tereyağı ekleyin.

  3. Tereyağı eridikten sonra pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayın. Pirinçler tane tane dökülmeye başlayana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.

  4. Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya tavuk suyu ekleyin. Tavuk suyu ile pilavınız daha lezzetli olacaktır.

  5. Pilava tuz, tarçın ve yenibahar da ekledikten sonra bir tahta kaşıkla karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

  6. Pirinçler tamamen suyunu çekince ocağı kapatın, tencerenin üzerine bir kağıt havlu serip kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın.

  7. Pilavınız en az 15 dakika demlendikten sonra tahta kaşıkla karıştırıp servis yapabilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Tane Tane Dökülen ve Bembeyaz Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları

Hemen her yemeğin yanına çok yakışan, mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden pirinç pilavını hazırlamak ne kadar kolay gözükse de onu tam kıvamında, tane tane dökülecek bir şekilde ve bembeyaz hazırlamak için bilinmesi gereken lezzet sırları var. 

Faydalı Bilgiler: Lapa Olan Pilav Nasıl Kurtarılır?

Hepimiz her zaman tane tane dökülen, misler gibi tereyağı kokan bembeyaz pirinç pilavları hazırlamak istiyoruz ama pirincin cinsi, suyun ölçüsünü tutturamama ya da pişirirken yapılan birkaç hata sebebiyle zaman zaman pilavlarımız lapa olabiliyor, kıvamı tam tutmayabiliyor ne yazık ki. Eğer bu durum sık sık başınıza geliyorsa pilav neden lapa olur, lapa olmaması için ne yapmak gerekir, daha da önemlisi lapa olan pilav israf etmeden nasıl kurtarılır öğrenmenizin zamanı gelmiş demektir. Tüm bu detayları öğrenmek isteyenleri hemen şöyle alalım

Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

1 porsiyon pirinç pilavı (et suyu kullanılmadan) 298 kaloridir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kozan hurması için coğrafi işaret belgesi çalışmaları Önceki Haber

Kozan hurması için coğrafi işaret belges...

Asgari Ücret Görüşmeleri Bugün BaşladıSonraki Haber

Asgari Ücret Görüşmeleri Bugün Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar