Marmara’da Deprem Riski Tavan Yaptı: Süre Doldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Marmara’da Deprem Riski Tavan Yaptı: Süre Doldu!
Abone ol
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen ve Ege ile Marmara’da hissedilen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından, Marmara depremi riski yeniden gündeme geldi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi için kritik uyarılarda bulundu. Ataşehir’de gerçekleştirilen deprem farkındalık söyleşisinde konuşan Görür, İstanbul’da 7.2 büyüklüğünde deprem yaşanma ihtimalinin son derece yüksek olduğunu ifade etti.

Kuzey Anadolu Fayı’nın özelliklerini anlatan Görür, “Bu fay hattı kırıldığında bir sonraki deprem, kırığın batısında meydana gelir. 1999 depremi doğuda oldu, şimdi sıra batıda. Marmara 250 yılda bir büyük deprem üretir, bu süre çoktan doldu” dedi.

Görür, özellikle Avrupa Yakası’nın denize kıyısı olan bölgelerinde ivme ve yıkımın şiddetli olacağını, 9 şiddetinde bir depremde en sağlam binaların bile zarar görebileceğini belirtti.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş Dahil 73 İlde Narkotik Operasyonu: 1.695 Kişi Yakalandı!Önceki Haber

Kahramanmaraş Dahil 73 İlde Narkotik Ope...

İkilem, 16 Ağustos’ta Kahramanmaraş’ta Sahne AlacakSonraki Haber

İkilem, 16 Ağustos’ta Kahramanmaraş’ta S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar