KSÜ Çocuk Üniversitesinde Yeni Eğitim-Öğretim Dönemi Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KSÜ Çocuk Üniversitesinde Yeni Eğitim-Öğretim Dönemi Başladı
Abone ol
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Çocuk Üniversitesinde 2. grup öğrencileriyle eğitim-öğretime başladı.

Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Çocuk Üniversitesini ziyaret ederek, KSÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülay Bedir’den bilgi aldılar.

Çocuklara yönelik eğitim-öğretim ve çeşitli bilimsel faaliyetlerde bulunarak öğrencilere bilişsel, duyusal, sosyal ve bedensel olarak çok yönlü gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan Çocuk Üniversitesinde Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 9 okuldan 25 ilkokul öğrencisinden oluşan 2. grubun eğitim faaliyetleri başladı.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve Çocuk Üniversitesi hakkında yetkililerden bilgi alan Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, çocukların üniversiteyle tanışmasına vesile olan ve gelecek vizyonlarına katkı sunan Çocuk Üniversitesine emeği geçen herkesi tebrik ederek, öğrencilere başarılar diledi.

Çocuk Üniversitesinin amacını üniversite eğitimi oranını yukarıya çekmek ve çocuklarla hayat boyu süren bir ilişki tesis etmek olarak özetleyen Rektör Can, “Çocuk yaşta üniversiteyle tanışan bireylerin üniversiteli olma oranları oldukça yüksek. KSÜ olarak Çocuk Üniversitesini tamamlayan mezunlarımızla kurduğumuz güçlü bağları hayat boyu sürdürmeyi amaçlıyoruz. Çocuk Üniversitesinin bir taraftan çocuklarda üniversite bilincini geliştirirken diğer taraftan da üniversitemizi daha nitelikli öğrencilerin tercih etmesine vesile olacağını düşünüyoruz. Burada kurulan güçlü bağlar çocuklarımızı ilgi duydukları alanlarda üniversiteye taşıyacaktır. Bu anlamlı çalışmada gönüllü olarak katkı sunan öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyor, Çocuk Üniversitesinin yeni eğitim-öğretim döneminde minik üniversitelilere başarılar diliyorum.” diye konuştu.

KSÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülay Bedir ise Çocuk Üniversitesinde bilim, sanat ve teknolojiyi eğlenceli bir şekilde öğretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Milletvekili Öçal ve Rektör Can Çocuk Üniversitesinde eğitim aktivitelerine de katılarak öğrencilerin sevincini paylaştılar. Çocuk Üniversitesinde eğitim-öğretimin ilk haftasında öğrencilere: Dr. Öğretim Üyesi Beyhan Yeter “Çiftlik Hayvanları”, Dr. Öğretim Üyesi Erkan Atalmış “Zekâ Oyunları ve Lego” ve Araştırma Görevlisi Ezgi Tekgül “Koro Eğitimi” konularında eğitimler verdi.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğretmenler için " Bembeyaz " Kampanya BaşladıÖnceki Haber

Öğretmenler için " Bembeyaz " Kampanya B...

Rektör Dağlı'nın 24 Kasım MesajıSonraki Haber

Rektör Dağlı'nın 24 Kasım Mesajı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar