Konya’da Yıkılan Binadan 2 Kişi Kurtarıldı, 5 Kişi Hala Enkaz Altında!

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde bulunan Selçuk Mahallesi Beyşehir Caddesi'nde 3 katlı bir bina çöktü. Çöken binada 2 kişi canlı olarak kurtarılırken, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hala enkaz altında olduğu bildirildi.
Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde Selçuk Mahallesi Beyşehir Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı bir bina çöktü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, 112 Acil Sağlık, ve polis ekibi sevk edildi. Çöken binadan şu ana kadar 2 kişi sağ olarak kurtarılırken, enkaz altında 5 kişinin daha olduğu tahmin ediliyor.
Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
Konya Valisi İbrahim Akın, olay yerinde yaptığı açıklamada, “İlk bilgiler içeride 5 kişi olduğu yönünde. Ekiplerimiz vatandaşlarımızı kurtarmak için arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Çökmenin nedenini araştıracağız” ifadelerini kullandı.
Bölgeye Yoğun Ekip Sevk Edildi
Olay yerine sevk edilen kurtarma ekipleri, enkaz altında mahsur kalan vatandaşlara ulaşabilmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bölge güvenlik çemberine alınırken, çevrede yaşayan vatandaşlar güvenli bir alana yönlendirildi.
Çökme Nedeni Araştırılıyor
Binanın neden çöktüğüne dair henüz kesin bir bilgi bulunmazken, olayla ilgili teknik incelemelerin yapılacağı açıklandı. Mahalle sakinleri, çökmenin hemen ardından binadan yükselen toz bulutu ve yaşanan panik anlarını anlattı.
Yetkililer, enkaz altındaki vatandaşlara ulaşabilmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın