Kirpiler Ne Yer, Nerelerde Yaşar?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kirpiler Ne Yer, Nerelerde Yaşar?
Abone ol
Sevimli görüntüleri ve halleri ile beraber kirpi nadir de olsa evde birçok kişi tarafından beslenmektedir. Her ne kadar diğer hayvan türlerine göre çok fazla değerlendirilmese bile, evde beslenebilecek türler arasında yer alıyor.

Kirpinin beslenmesi ve bakımı çok zor değildir. Ancak yine de evde en az beslenen hayvanlar arasında bulunmaktadır. Sevimli halleri ve kolay bakımı nedeniyle son dönemlerde ilginin attığı hayvanlar arasındadır. Alt kısmında dikenler bulunmayan kirpinin yalnızca üst bölümünde dikenler yer alır. Aynı zamanda dikenleri ele batmaz ve sadece gerekli durumlarda dikenlerini kullanır. Her açıdan rahatlıkla beslenebilecek evcil hayvanlar içerisinde bulunuyor.

Kirpi Ne Yer?

Kirpiler hem ot hem et hem de böcek türleri üzerinden beslenme yeteneğine sahiptir. Yani omnivor ve insektivor kemirgen türleridir. Günlük beslenmesi içerisinde protein kaynağı olarak farklı et çeşitleri sunulurken, özellikle sebze ve meyve tüketimi de yoğun olarak gerçekleştirilmelidir.

Özellikle son dönemlerde yurtdışından gelen özel ve hazır kaynaklar bulunmaktadır. Diğer bir tabirle kirpi yemleri olarak bilinirler. Ayrıca beslenme konusunda kedi mamaları da hala kullanılan yiyecekler arasında yer alıyor. Sadece kedi maması değil köpek maması da kullanmak mümkün. Bu doğrultuda tavuk, kuzu ve sığır eti arasından tercih gerçekleştirmek önemlidir.

Kirpi Nasıl Beslenir?

Kirpi genel olarak yüksek protein kaynağı ve az yağ tüketimi ile beraber beslenmektedir. O yüzden et kaynaklı farklı besinler belirli bir yüzde üzerinden sunulmalıdır. Geriye kalan yüzdelik dilim lise sebze ve meyvelerden oluşmalıdır. Örneğin %30 gibi bir oran üzerinden protein kaynaklı besinler verilmelidir. Yağ oranı %20 olan besinler bu noktada tutulmalıdır.

Özellikle böcek türleri lif kaynağını elde etmelerine olanak tanımaktadır. Bu sebepten dolayı kurutulmuş ya da canlı böcek ile kirpilerin beslenmesi gündelik olarak önemlidir. Bu doğrultuda günde 1 kez kirpiyi beslemek yeterlidir. Aynı zamanda verilecek olan besin kaynakları parçalara bölünmek suretiyle gün içerisinde farklı zamanlarda sunulabilir.

Kirpilerin Sevdiği Besinler Nelerdir?

Özellikle birçok farklı besin kaynağını severek tüketirler.

- Pişmiş tavuk,
- Pişmiş sığır eti,
- Pişmiş kuzu eti,
- Yumurta,
- Kavun, muz, elma ve domates ile yeşil fasulye,
- Çekirge ve cırcır böceği,
- Kurutulmuş böcek ya da kurtçuklar,
- Un kurdu,

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kedim Mama Yemiyor Ne YapmalıyımÖnceki Haber

Kedim Mama Yemiyor Ne Yapmalıyım

Şehrimize Yakışır Bir Stadyum OlacakSonraki Haber

Şehrimize Yakışır Bir Stadyum Olacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar