Kavak'tan Sosyal Medya Uyarısı ! Tehlikenin Farkında mısınız ? dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kavak'tan Sosyal Medya Uyarısı ! Tehlikenin Farkında mısınız ? dedi
Abone ol
Kahramanmaraş'lı iş insanı ve siyasetçi Sadullah Kavak yaptığı açıklamada son yıllarda popülerliği giderek artan sosyal medya kullanımı konusunda uyardı.

Kavak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

" İnternet ve özellikle son 10 yılda ivme kazanarak hayatımıza giren sosyal medya adeta yeni bir yaşam tarzı oluşturdu. İnsanoğlu tarih boyunca hiç olmadığı kadar bilgi (doğru ve yalan bilgi) ve görsel içerikle karşı karşıya kaldı. Bilgiye erişim, hayatımızı kolaylaştıran uygulamalar internetin olumlu tarafları. Sosyal medya ise keyifli vakit geçirmeye yarayan içerikleri ile bağımlılık haline geldi. Sosyal medya uygulamaları tüm dünyada sosyoloji ve psikolojiyi önemli ölçüde değiştirmeye, olumsuz yönde dönüştürmeye başladı. Son zamanlarda sosyal medya uygulamaları nedeniyle yuvaları dağılan aile haberlerini çok sık duymaya başladık. Özellikle tik tok denilen uygulama sayesinde eşini ve çocuklarını terk eden kadın ve erkeklerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bugün memleketim Kahramanmaraş’ta tik tokta tanışıp ailelerini terk edenlerin haberlerini değişik mecralarda izledim. Adında kahraman sıfatı bulunan, şairler şehri denilen ilimizde böylesine haberleri izlemek beni ziyadesiyle üzdü. Şüphesiz bu olaylar ilimize münhasır değil. Kontrolsüz içerikleri ile sosyal medya artık tehlikeli hale gelmeye başladı. Sosyal medyadaki yalan yanlış bilgiler insanları kutuplaştırırken, cinsel içerikli yoğun görsel ve videolar toplumsal değerleri temelinden ve çok şiddetli bir şekilde sarsıyor. Sosyal medya insan psikolojisindeki zayıflıkları çok etkili bir biçimde manipüle ediyor. İnsan beynindeki ödül mekanizmalarını uyaran, beğeniler, kalpler, takipçi sayılarını artırmak, popüler olmak için yapılan ahlak sınırlarını fersah fersah aşan paylaşımlar…Özellikle gençleri ve kadınları etkileyen gerçek üstü ve birbirine benzeyen güzellik standartları… Tüm gıdası sosyal medyada paylaşılan ve doğruluğu tartışmalı haberler ve dijital içerikler olan bir toplum olmaya doğru koşar adımlarla ilerliyoruz. Toplum olarak beden ve ruh sağlığımız büyük tehdit altında. Toplumun temeli ailedir ve sosyal medya şu anki haliyle ailenin dolayısıyla toplumun en büyük düşmanıdır. Aileyi korumak devletin anayasal görevidir. Üniversitelerimiz ve sivil toplum örgütlerimizin bu konularda sesleri çıkmamaktadır. EY DEVLET RİCALİ VE DEVLETİ YÖNETMEYE ADAY PARTİ YÖNETİCİLERİ TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?" 

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alpedo Altın Külah Ödül Töreninin Ana Sponsoru oldu!Önceki Haber

Alpedo Altın Külah Ödül Töreninin Ana Sp...

Adana’da uyuşturucu operasyonunda yakalanan 5 zanlı tutuklandıSonraki Haber

Adana’da uyuşturucu operasyonunda yakala...

Haber Yorumları

  • Salih Pontömeroğlu03-12-2022 13:05

    Sayın Kavak uyarılarınız yerinde ancak iktidar bunu duymasın. Onlar bir şeyin doğrusunu yanlışını ayırd etmekten ziyade sosyal medyayı kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak istediği için besleme basın ve medya ile manipülasyonlar yaparlarken muhalif sesleri susturmak için sosyal medyaya sansür uygulamayı önlem olarak gorüyorlar. Sosyal psikoloji, toplumsal degerlerin, ailenin, kultürül, ahlakın yokoluşu onlar için hic de önemli değil. Hazır her şeye inanmaya hazır biat kültürü ile yönlendirilen bir kitle de mevcut iken sömürü çarkları nasıl dündürülür hesabının derdindeler. Türkiye'dx sosyal medyayî en iyi kullanan parti AKp'dir. Toplumsal ahlakı da, siyasi ahlakı da, ticari ahlakı da çökerten tüm bu çöküşün sonunda devleti, devlet mekanizmalarını da siyasi ahlakı da yok eden AKP'nkn oportünist, pragmatist politikalarıdır.Ssizin uyarılarınızı AKP iktidarında etkisi olmaz ama Altın Günü mudavjmi siyasi partiler dikkate alır mı bilemem.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar