KASKİ’den 1,7 Milyon Euroluk Dev Yatırım! Onikişubat’ın Altyapısı Yenileniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KASKİ’den 1,7 Milyon Euroluk Dev Yatırım! Onikişubat’ın Altyapısı Yenileniyor
Abone ol
Kahramanmaraş’ta dev altyapı yatırımı sürüyor. KASKİ, Onikişubat’ta 5 kilometreyi aşan yeni hatlarla bölgenin altyapısını güçlendiriyor.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde sürdürdüğü altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Onikişubat ilçesinin önemli ulaşım akslarından biri olan Avukat Mehmet Ali Kısakürek Caddesi’nde başlatılan kapsamlı altyapı çalışmalarıyla bölgenin uzun yıllar boyunca ihtiyaçlarına cevap verecek modern bir sistem kuruluyor.

Yaklaşık 1 milyon 700 bin Euro bütçeyle hayata geçirilen proje kapsamında içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları tamamen yenilenerek bölgenin altyapı kapasitesi güçlendiriliyor. KASKİ tarafından yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların daha güvenli, daha sağlıklı ve kesintisiz altyapı hizmetlerinden faydalanması hedefleniyor.

Proje çerçevesinde toplam 1.721 metre içmesuyu hattı, 2.111 metre kanalizasyon hattı ve 1.204 metre yağmursuyu hattı inşa ediliyor. Böylece hem mevcut altyapı eksiklikleri giderilecek hem de bölgenin gelecekteki nüfus ve kullanım yoğunluğuna uygun bir sistem oluşturulacak.

Özellikle yağışlı dönemlerde yaşanabilecek su baskını ve taşkın risklerini azaltmayı amaçlayan yatırım, içmesuyu iletim kapasitesini de artırarak bölge sakinlerine daha güçlü bir hizmet sunacak. Kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının modernize edilmesiyle çevresel risklerin azaltılması ve altyapı kaynaklı sorunların minimum seviyeye indirilmesi planlanıyor.

KASKİ yetkilileri, Kahramanmaraş’ın altyapı ağını daha dayanıklı hale getirmek için çalışmaların kentin farklı noktalarında eş zamanlı olarak sürdürüldüğünü belirterek, vatandaşlara uzun vadeli ve kalıcı çözümler sunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Şehrin gelişen ihtiyaçlarına uygun yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan KASKİ, modern altyapı sistemleriyle Kahramanmaraş’ın geleceğine yatırım yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta Fabrika Yangını! İtfaiye Ekipleri Seferber OlduÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta Fabrika Yangını! İtfaiy...

KASKİ’den Piri Reis Mahallesi’nde Yol Hamlesi! Altyapı Sonrası Asfalt Çalışmaları Hız KesmiyorSonraki Haber

KASKİ’den Piri Reis Mahallesi’nde Yol Ha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar