Kahramanmaraş’ta “Saldırgan Zırhlı Araçla Kaçtı” İddialarına Başsavcılık Noktayı Koydu!

Kahramanmaraş’ta okul saldırganının “zırhlı araçla kaçtı” iddiaları çürütüldü. Resmi açıklamada failin öldüğü ve otopsinin tamamlandığı bildirildi.
Kahramanmaraş’ta 15 Nisan’da yaşanan saldırının ardından sosyal medyada yayılan spekülatif iddialara yönelik resmi açıklama geldi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırganın kaçırıldığı yönündeki paylaşımların tamamen asılsız olduğunu duyurdu.
Yanıltıcı Paylaşımlar İncelemeye Alındı
Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, olay sonrası bazı platformlarda kamuoyunu yanlış yönlendiren içeriklerin paylaşıldığı ve bu durumun ciddi bir bilgi kirliliği oluşturduğu ifade edildi.
Resmi Tespit: Fail Hayatını Kaybetti
Yetkililer, olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda saldırganın hayatını kaybettiğinin kesinleştiğini açıkladı. Cenazenin otopsi işlemleri için Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna götürüldüğü bildirildi.
Otopsi Detayları Paylaşıldı
Otopsi işlemlerinin savcı nezaretinde gerçekleştirildiği ve gece saatlerinde tamamlandığı belirtildi. Tüm süreçlerin yasal prosedürlere uygun şekilde yürütüldüğü kaydedildi.
Yalan Haber Yayanlara Soruşturma
Başsavcılık, halk arasında korku ve panik oluşturabilecek içerikleri paylaşan kişiler hakkında adli işlem başlatıldığını duyurdu. Bu kapsamda Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi çerçevesinde soruşturmalar yürütülüyor.
“Resmi Kaynakları Takip Edin” Uyarısı
Açıklamada, kamuoyunun yalnızca resmi kurumlar tarafından yapılan bilgilendirmeleri dikkate alması gerektiği vurgulandı. Yetkililer, asılsız iddiaların toplumsal huzuru olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN






























Yorum Yazın