Kahramanmaraş’ta Ramazan Ruhu: Sema Mukabelesi ve Tasavvuf Musikisi Dinletisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş’ta Ramazan Ruhu: Sema Mukabelesi ve Tasavvuf Musikisi Dinletisi
Abone ol
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Ramazan etkinlikleri, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sema mukabelesi ve tasavvuf musiki dinletisiyle devam etti. Ramazan ayının ruhunu ve birlikteliğin coşkusunu en iyi şekilde yansıtan etkinlik, izleyicilerden tam not aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel olarak düzenlediği etkinliklerle manevi atmosferi zenginleştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen sema mukabelesi ve tasavvuf musikisi dinletisi, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Etkinlik, tasavvuf musiki dinletisi ile başladı. Saz heyeti, icra ettiği eserlerle katılımcılara Ramazan’ın maneviyatını derinden hissettirdi.

Ney, kudüm ve tambur gibi geleneksel enstrümanlar eşliğinde seslendirilen ilahiler, salondaki dinleyicileri huzurlu bir yolculuğa çıkardı. Program, semazenlerin ahenkle dönerek icra ettiği sema mukabelesi ile devam etti. Semazenlerin dönüşleri, Ramazan’ın manevi coşkusunu ve huzurunu yansıtarak izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Ramazan ayının ruhunu ve birlikteliğin coşkusunu en iyi şekilde yansıtan etkinlik, izleyicilerden tam not aldı. Katılımcılar, bu manevi deneyimi yaşama fırsatı sunduğu için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini iletti.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ramazan’a Özel Etkinlik: Mehmet Hadi Duran Sahne AlacakÖnceki Haber

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ramazan’a Ö...

Türkoğlu Belediye Başkanı Karaca: “İstiklal Marşı, Milletimizin Yüreğine Umut Verdi”Sonraki Haber

Türkoğlu Belediye Başkanı Karaca: “İstik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar