Kahramanmaraş’ta Okullarda Hüzünlü Başlangıç: Ders Zili Dualarla Çaldı

Kahramanmaraş’ta eğitim yeniden başladı. Saldırıda hayatını kaybedenler için okul bahçelerinde duygu dolu anma programları düzenlendi.
Kahramanmaraş’ta yaşanan ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan okul saldırısının ardından, eğitim yeniden başladı. Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu’nda 8 öğrenci ile bir öğretmenin hayatını kaybettiği olay sonrası verilen aranın ardından öğrenciler bugün yeniden sınıflarına döndü.
Sabah saatlerinde okullarına gelen öğrenciler, ders öncesinde düzenlenen anma programında bir araya geldi. Özellikle Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen törende duygu dolu anlar yaşandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu. Öğrenciler ve öğretmenler, dualara hep birlikte “amin” diyerek katıldı. Okul bahçesini dolduran kalabalık, kaybettikleri arkadaşlarını ve öğretmenlerini gözyaşlarıyla andı.
Saldırının yaşandığı Ayser Çalık Ortaokulu’nda inceleme ve düzenleme çalışmaları devam ederken, öğrencilerin eğitimden geri kalmaması için geçici çözüm devreye alındı. Bu kapsamda öğrencilerin eğitimlerine Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu’nda devam etmesi kararlaştırıldı.
Yeni düzenlemeye göre mevcut öğrenciler sabah saatlerinde ders görürken, Ayser Çalık Ortaokulu öğrencileri öğle grubunda eğitim alacak. Yetkililer, süreç boyunca öğrencilerin psikolojik destek almasının öncelikli olacağını belirtti.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN





























Yorum Yazın