Kahramanmaraş'ta Çöllolar Faciası'nda 14 Yıl Geçti: 9 İşçinin Cenazesi Hala Bulunamadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş'ta Çöllolar Faciası'nda 14 Yıl Geçti: 9 İşçinin Cenazesi Hala Bulunamadı
Abone ol
Kahramanmaraş'ta 14 yıl önce meydana gelen Türkiye'nin en büyük maden facialarından biri olan Çöllolar Kömür İşletmesi göçüğünde hayatını kaybeden 9 işçinin cenazesi hala toprak altında kalmış durumda.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nin kömür ihtiyacını karşılamak amacıyla işletilen Çöllolar Kömür İşletmesi'nde, 10 Şubat 2011 tarihinde büyük bir göçük meydana geldi. Olaydan önce, 6 Şubat 2011'de benzer bir göçük daha yaşanmıştı. Her iki göçük de milyonlarca ton toprağın hareket etmesine neden olmuştu.

Faciada 11 İşçi Hayatını Kaybetti
Çöllolar faciasında toplamda 11 işçi hayatını kaybetti. Yaşar Alkaya ve Ruşen Demir'in cenazeleri bulunurken, Halil Tatlı, Nail Yılmaz, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Adnan Demir, Tuğran Gökhan ve Aydoğan Polat isimli 9 işçi hala toprak altında kaldı. Aradan geçen 14 yıl boyunca bu işçilerin cenazelerine ulaşılamadı.

Anıt Mezarda Maden Şehitleri Anılıyor
Çöllolar faciasında hayatını kaybeden madencilerin anısını yaşatmak amacıyla, göçüğün meydana geldiği alanda bir anıt mezar inşa edildi. Her yıl, bölge halkı ve madencilerin yakınları bu anıt mezarda dualarla maden şehitlerini anıyor, onların hatırasını yaşatmaya devam ediyor.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta Sağlık Altyapısı Güçleniyor: 6,5 Milyar TL’lik Yatırım TamamlandıÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta Sağlık Altyapısı Güçlen...

Nurhak’ta Okullara Hava Engeli! 13 Şubat Perşembe Eğitime Ara VerildiSonraki Haber

Nurhak’ta Okullara Hava Engeli! 13 Şubat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar