Kahramanmaraş’ta Çiftçilere 20 Milyon TL’lik Sulama Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş’ta Çiftçilere 20 Milyon TL’lik Sulama Desteği
Abone ol
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi artırmak ve çiftçileri desteklemek amacıyla tarihi bir projeye imza attı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 53 mahallede 2 bin 13 çiftçiye toplamda 60 kilometrelik sulama borusu dağıtımını içeren destek programını duyurdu. Bu kapsamda, 20 milyon metrekarelik tarım arazisi kesintisiz suya kavuşacak. Proje, belediyenin bugüne kadar tek seferde gerçekleştirdiği en büyük tarımsal sulama desteği olarak öne çıkıyor.

Çiftçiler ve Muhtarlarla Buluşma

Program, Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası’nda çiftçiler ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Görgel, konuşmasında tarımsal üretimin artırılması ve çiftçilerin desteklenmesinin bölgenin ekonomisi ve istihdamına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Başkan Görgel’den Açıklamalar

Başkan Görgel, destek programıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bir yandan şehrimizi yeniden inşa ederken diğer yandan üreticilerimize verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Bugün çiftçilerimize sağladığımız bu destek, sadece tarımsal üretime değil, aynı zamanda iş gücümüze ve şehrimizin ekonomisine de ciddi katkılar sağlayacak.”

53 Mahallede 20 Milyon Metrekare Arazi Suyla Buluşacak

Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeyle, 20 milyon TL’lik yatırım değerine ulaştığı belirtildi. Sulama boruları sayesinde, 20 milyon metrekare tarım arazisi suya kavuşarak daha verimli hale getirilecek. Başkan Görgel, şehrin tarımsal potansiyelinin artırılması ve çiftçilerin desteklenmesi için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Çiftçilerden Teşekkür

Programa katılan çiftçiler ve muhtarlar, bu desteğin tarımsal üretimi artırmada büyük bir rol oynayacağını belirterek Başkan Görgel ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Çiftçiler, bu tür desteklerin tarım sektörünün sürdürülebilirliği açısından kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.

Bu proje, Kahramanmaraş’ın tarımsal kalkınmasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve çiftçilerin üretim kapasitesini artırmaya yönelik bir yatırım olarak büyük takdir topluyor.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Akpınar Şeyhadil Mahallesi’nde Vatandaşlarla BuluştuÖnceki Haber

Başkan Akpınar Şeyhadil Mahallesi’nde Va...

Kahramanmaraş 4.1 ile Sallandı: Prof. Dr. Görür Fay Zonu Uyarısı Yaptı!Sonraki Haber

Kahramanmaraş 4.1 ile Sallandı: Prof. Dr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar