Kahramanmaraş’ta Binlerce Öğrenci Siber Tehlikelere Karşı Bilinçlendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş’ta Binlerce Öğrenci Siber Tehlikelere Karşı Bilinçlendirildi
Abone ol
Kahramanmaraş’ta, dijital dünyanın tehlikelerine karşı gençleri ve aileleri bilinçlendirmek amacıyla yürütülen SİBERAY programı, 2025 yılının ilk 6 ayında dikkat çekici sonuçlara imza attı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, çocuk ve gençleri dijital dünyanın risklerine karşı korumak amacıyla SİBERAY Programı kapsamında kapsamlı bir bilinçlendirme çalışması yürüttü. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen faaliyetlerde 01 Ocak – 01 Temmuz 2025 tarihleri arasında 85 okulda eğitimler verildi.

İlkokuldan liseye kadar binlerce öğrenciye; siber zorbalık, sosyal medya kullanımı, teknoloji bağımlılığı, güvenli internet kullanımı, mobil bankacılıkta güvenlik, yasadışı bahis ve nitelikli dolandırıcılık gibi konularda farkındalık kazandırıldı. Eğitimlere öğretmenler de aktif olarak katıldı.

Öte yandan, SİBERAY Kulübü öğrencileri ve ailelerinin katılımıyla, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği “Sanal Oyunlar Değil, Ailemle Gerçek Oyunlar” temalı paintball etkinliği düzenlendi. Etkinlikte hem eğlenildi hem de aile bağlarının pekişmesi sağlandı.

Etkinlikler kapsamında 400 adet afiş ve 8.750 el broşürü de şehir genelinde dağıtılarak farkındalık çalışmaları desteklendi.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş'ta Sulama Kanalına Düşen Araçta Baba ve Oğlu ÖldüÖnceki Haber

Kahramanmaraş'ta Sulama Kanalına Düşen A...

Başkan Fırat Görgel: “Sanayi Esnafımızın Her Zaman Yanındayız”Sonraki Haber

Başkan Fırat Görgel: “Sanayi Esnafımızın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar