Kahramanmaraş Gelir Dağılımı Raporunda Yer Alamadı: Depremin Etkileri Devam Ediyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş Gelir Dağılımı Raporunda Yer Alamadı: Depremin Etkileri Devam Ediyor!
Abone ol
TÜİK’in gelir dağılımı istatistiklerine göre, 2023 yılında Kahramanmaraş’ın da dahil olduğu TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde alan çalışması yapılamadı. Bu nedenle, depremden etkilenen illerin gelir sıralaması belirlenemedi.

TÜİK tarafından açıklanan gelir dağılımı istatistiklerine göre, Kahramanmaraş'ın durumu ve depremden etkilenen illerdeki gelişmeler merak ediliyor. 2023 yılı için Türkiye genelinde yıllık ortalama hanehalkı kullanılabilir geliri 181.200 TL olarak belirlenirken, bu gelirin eşdeğer hanehalkı fert geliri ise 90.116 TL olarak kaydedildi. Kahramanmaraş'ın gelir durumu ile ilgili spesifik bir sıralama verilmedi. Ancak, TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde, 6 Şubat depremi nedeniyle alan çalışması yapılamadığı için veriler elde edilemedi.

Araştırma sonuçlarına göre, en yüksek yıllık ortalama eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri İstanbul (TR10) bölgesinde 124.723 TL ile gerçekleşti. Ardından Ankara (TR51) ve Tekirdağ, Edirne, Kırklareli (TR21) bölgeleri sırasıyla 115.758 TL ve 107.583 TL ile geliyor. En düşük gelir ise Van, Muş, Bitlis ve Hakkari (TRB2) bölgesinde 41.385 TL olarak kaydedildi.

Gelir eşitsizliği açısından, Türkiye genelinde P80/P20 oranı 7,9 iken, en az eşitsizliğin yaşandığı bölge 4,9 ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova (TR42) oldu. Kahramanmaraş ile ilgili verilerin açıklanmaması, deprem sonrası yaşanan zorlukları da gözler önüne seriyor. Bu nedenle, özellikle depremden etkilenen illerde gelir dağılımının nasıl şekilleneceği ilerleyen dönemlerde daha net bir şekilde görülebilecektir.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadına Yönelik Şiddet Artıyor: Kahramanmaraş Barosu Basın Açıklaması Yaptı!Önceki Haber

Kadına Yönelik Şiddet Artıyor: Kahramanm...

Bir Haftada İkinci Akaryakıt Zammı: Benzin Fiyatları Tabelaya Yansıdı!Sonraki Haber

Bir Haftada İkinci Akaryakıt Zammı: Benz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar