Kahramanmaraş Büyükşehir Kar Alarmında; Ekipler Gece Boyunca Sahada

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş Büyükşehir Kar Alarmında; Ekipler Gece Boyunca Sahada
Abone ol
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde etkili olması beklenen kar yağışına karşı teyakkuza geçti. Kar yağışıyla birlikte ulaşımda aksama yaşanmaması için ekipler, ana arterler başta olmak üzere cadde, bulvar ve kavşaklarda yerini aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, meteorolojik uyarılar doğrultusunda şehir genelinde etkisini artırması beklenen kar yağışına karşı tüm hazırlıklarını tamamlayarak teyakkuza geçti.

Vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi ve şehir içi ulaşımın aksamaması amacıyla ekipler, özellikle kritik noktalarda konuşlandırıldı.

Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında onlarca araç ve personel, gece boyunca sahada aktif görev yapıyor.

Kar yağışının etkili olmasının beklendiği saatler öncesinde önleyici tedbirlerini artıran ekipler, trafik yoğunluğunun yüksek olduğu ana arterler, bulvarlar ve kavşaklarda yoğunlaştı. Şehir merkezinde ekiplerin konuşlandığı noktalar arasında Ulu Camii çevresi, Şekerdere Bulvarı, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önü, Pınarbaşı ve Abdulhamid Han Camii güzergâhları yer aldı. Bu noktalar hem trafik akışının sürekliliği hem de olası buzlanma riskine karşı öncelikli alanlar olarak belirlendi.

“Gece Gündüz Demeden Sahadayız”

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Şehir genelinde etkisini artırması beklenen kar yağışına karşı tüm birimlerimizle sahadayız. Önceliğimiz; ana arterler başta olmak üzere şehir içi ulaşımın kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması. Bu kapsamda ekiplerimiz, gece gündüz demeden görev başında olacak; kar küreme, tuzlama ve solüsyon uygulamalarını ihtiyaç duyulan tüm noktalarda anında gerçekleştirecek” ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca vatandaşlara da çağrıda bulunularak, karla mücadeleye ilişkin talep ve bildirimlerin ALO 153 Çağrı Merkezi üzerinden 7/24 ekiplerle paylaşılabileceği hatırlatıldı.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta 48 İş Makinesiyle Karla Mücadele MesaisiÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta 48 İş Makinesiyle Karla...

Kahramanmaraş Büyükşehir Kar Mesaisini Sürdürüyor; Ekiplerden Kesintisiz ÇalışmaSonraki Haber

Kahramanmaraş Büyükşehir Kar Mesaisini S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar