Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu’nda Mahallelerin Altyapısını Yeniliyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından şehir genelinde başlattığı kapsamlı altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Dulkadiroğlu ilçesi Dereli Mahallesi'nde KASKİ Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen projeyle altyapı hatları tamamen yenileniyor.
Dereli Mahallesi'nde, deforme olmuş yaklaşık 1 kilometrelik içmesuyu hattı tamamen yenilenirken, mahalleye ek olarak 2 kilometrelik yeni kanalizasyon hattı kazandırılıyor. Toplamda 4 Milyon TL değerinde bir yatırımla yapılan bu çalışmalar, bölgedeki altyapı ihtiyaçlarını uzun yıllar boyunca karşılayacak şekilde tasarlandı.

Vatandaşlardan Memnuniyet Yorumu
Mahalle sakinleri, altyapı çalışmalarının mahallelerine büyük katkı sağlayacağını belirterek, yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çalışmaların planlanan süre içerisinde tamamlanması hedeflenirken, bölgedeki altyapı sorunlarının tamamen çözüme kavuşturulması bekleniyor.

Depreme Dayanıklı Altyapılarla Yeniden İnşa
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, altyapı hizmetlerinin sürdürülebilir bir şehir yaşamı için kritik önem taşıdığı vurgulandı. Açıklamada, "Depremin ardından şehir genelinde kapsamlı bir altyapı seferberliği başlattık. Hem hasar gören altyapıyı yenilemek hem de yeni ihtiyaçları karşılamak için tüm imkân ve kabiliyetimizle sahadayız. Dereli Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar, bölgedeki vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Afetlere dayanıklı, uzun ömürlü altyapılarla şehrimizi yeniden inşa ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
Bu projelerle, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, altyapı yatırımlarıyla hem şehrin depreme dayanıklı olmasını sağlamayı hem de vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN






























Yorum Yazın