Hicri Takvimden Sürpriz: 2030’da İki Ramazan, 2047’de Rekor Oruç!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hicri Takvimden Sürpriz: 2030’da İki Ramazan, 2047’de Rekor Oruç!
Abone ol
Ramazan Takviminde Tarihi Dönem! 2030’da İki Kere, 2047’de Rekor Süre Oruç Tutulacak.

Hicri takvimin Miladi takvimden yaklaşık 10-12 gün kısa olması, Ramazan ayının her yıl biraz daha erkene kaymasına neden oluyor. Bu döngü, yaklaşık 33 yılda bir tamamlanarak Ramazan’ın aynı tarihe denk gelmesini sağlıyor. Ancak 2030 yılı, bu döngüde oldukça dikkat çekici bir yıl olacak.

2030'DA İKİ KEZ RAMAZAN ORUCU TUTULACAK

2030 yılı, İslam dünyası için tarihi bir yıl olarak kayıtlara geçecek. Ramazan ayı, 2030'un başında, Ocak ayında başlayacak. Fakat yıl ilerledikçe, Aralık ayında Ramazan yeniden başlayacak. Bu durum, Müslümanların aynı yıl içinde iki kez Ramazan ayını idrak edip oruç tutacakları anlamına geliyor.

Bu sıra dışı durum, Hicri takvimin Miladi takvime göre daha kısa olması nedeniyle gerçekleşiyor. Aynı döngü, geçmişte de yaşanmış ve belirli aralıklarla tekrarlanmaktadır.

2047’DE REKOR UZUNLUKTA ORUÇ SÜRESİ YAŞANACAK

2031 yılında kuzey yarımkürede Ramazan kış aylarına denk gelecek ve günlerin kısa olması sebebiyle oruç süresi en düşük seviyeye inecek. Ancak 2047 yılında tam tersi bir durum yaşanacak.

Ramazan ayı, Haziran ayına denk geldiğinde, özellikle kuzey yarımkürede günler oldukça uzun olacak. Norveç, İsveç, Kanada gibi ülkelerde oruç süresi 18-20 saati aşabilecek. 2047 yılı, bu anlamda en uzun oruç sürelerinin yaşanacağı yıllardan biri olacak.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta Kantin Fiyatları Velileri Mağdur Ediyor!Önceki Haber

Kahramanmaraş’ta Kantin Fiyatları Velile...

Tiryakilere Kötü Haber: Sigara Fiyatlarına 8 TL Zam Geldi!Sonraki Haber

Tiryakilere Kötü Haber: Sigara Fiyatları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar