Fırat Görgel, CNN Türk Canlı Yayınında Kahramanmaraş’ın Altyapı ve Sosyal Projelerini Anlattı

Başkan Fırat Görgel, CNN Türk Canlı Yayınında Kahramanmaraş'ın Yatırımları ve Ağustos Fuarı Hakkında Bilgi Verdi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, CNN Türk ekranlarında Kaan Temeltaş’ın sunduğu canlı yayında şehirdeki yatırımlar ve Uluslararası Kahramanmaraş Geleneksel Ağustos Fuarı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Görgel, 6 Şubat depremlerinin ardından şehrin yeniden inşası için yürütülen çalışmaları ve fuarın başarısını vurguladı.
“Yeni Kahramanmaraş İçin Yoğun Çaba Sarf Ediyoruz”
Başkan Görgel, deprem sonrası kalıcı konut inşasına hız verdiklerini belirterek, “6 Şubat’taki felaketten sonra şehrimizin dörtte biri yıkıldı. Şu an için 20 bine yakın konutu hak sahiplerine teslim ettik ve yıl sonuna kadar bu rakamı artırmayı hedefliyoruz. 2025 yılı itibarıyla tüm vatandaşlarımızın kalıcı konutlarına kavuşmasını sağlayacağız. Ayrıca sağlık altyapımızı güçlendiriyoruz, yeni hastaneler, okullar ve sanayi alanları inşa ediyoruz. Şehir genelinde yoğun bir inşaat faaliyetimiz var ve yerel yönetimler olarak bu sürece büyük bir özveriyle katkıda bulunuyoruz” dedi.

“10 Milyar TL’lik Destekle Altyapı Yenileniyor”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde sağlanan 10 milyar TL’lik destekle altyapı yatırımlarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Görgel, “Bu kaynakla şehrimizin altyapı hatlarını büyük ölçüde yeniliyoruz. Görevde olduğumuz 130 gün içinde 450 milyon TL’lik ulaşım yatırımı yaptık, yıl sonuna kadar bu rakamın 800 milyon TL’ye ulaşmasını bekliyoruz. Fiziki yatırımların yanı sıra sosyal projelere de önem veriyoruz. Özellikle kadın ve gençlere yönelik projeler geliştiriyoruz. Hemşehrilerimizin moral ve motivasyonunu da sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

“Ağustos Fuarı’na Yoğun İlgi”
Uluslararası Kahramanmaraş Geleneksel Ağustos Fuarı hakkında da bilgi veren Başkan Görgel, “20 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen fuarımıza ilgi oldukça yoğun. İlk iki günde 110 bin ziyaretçi aldık ve bu rakam bizi çok mutlu ediyor. Fuar, depremzede esnaflarımıza destek oluyor. 31 Ağustos’a kadar devam edecek fuarımızda çeşitli konserler, çocuk oyun alanları, deneyim alanları, lunapark ve alışveriş alanları ile vatandaşlarımıza keyifli anlar sunacağız” dedi.

Başkan Görgel’in CNN Türk canlı yayınındaki açıklamaları, Kahramanmaraş’taki gelişmeler ve fuar etkinlikleri hakkında geniş bir bilgi sundu.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN






























Yorum Yazın