EĞİTİMCİ - YAZAR KADRİYE KIRDÖK KİTAP FUARINI DEĞERLENDİRDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EĞİTİMCİ - YAZAR KADRİYE KIRDÖK KİTAP FUARINI DEĞERLENDİRDİ
Abone ol
Kahramanmaraş 6.Kültür ve Kitap fuarı'nda ünlü yazarları ve yerel yazarları ağırlamaya devam etti. Kahramanmaraş’ın sevilen ünlü yazarlardan olan Kadriye KIRDÖK kitap fuarını Haberhanesi’ne özel değerlendirdi.

Eğitimci Yazar Kadriye Kırdök Kahramanmaraş kitap fuarının Tüyap kitap fuarından sonraki Anadolu’nun en büyük fuarı olduğuna ve bu yıl tarih konusunda yaşanan belirsizlik üzerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye’sinin bir hafta gibi kısa sürede fuarın hızlı ve profesyonelce hazırlandığına dikkat çekti.

 

Eğitimci Yazar Kadriye Kırdök sözlerine şöyle devam etti ;

 

“ Bu yıl 6.sı düzenlenen kitap fuarına beş yıldır yazar olarak katılıyorum. Bir öykü kitabım ve iki romanım var ayrıca eğitimci yazarım sayısız dergilerde ve gazetelerde yazılarım var. “ dedi.

 

Geçmiş yıllara göre bu yıl yapılan 6.sı yapılan kitap fuarını şu sözlerle değerlendirdi.

 

“ Son zamanlarda fuar çok eleştiriliyor.Ben bunu eleştiren insanlara soruyorum diyorum ki kaç tane fuara gittin Türkiye’de diyorlar ki hiç gitmedim. O zaman bu eleştiriyi yapma hakkına  sahip değilsin çünkü ben yazar olarak Türkiye’nin bir çok yerinde fuarlara katıldım ve emin olun Kahramanmaraş’ın yaptığı en kötü fuar bile en iyi fuardan daha iyidir. Çünkü burada bir alt yapı var artık profesyonelleşmiş bir haftada karar verilipte yeniden muazzam bir fuar yapabilecek bir düzeyde Büyükşehir belediyemiz ekipmanı çok donanımlı Tüyap’tan sonraki gelen Anadolu’nun en büyük fuarı herşeye rağmen harika bir fuar evet insanlar alışveriş yapmıyor yoğun değil diyorlar bunu söylemeseler iyi olur. Geçen yıla nazaran yoğun olmayabilir şunu da unutmamak gerek Türkiye’de bugün kriz var kriz var diye bir psikoloji var , bu algı oluşturuldu. İnsanlar para harcarken düşünüyor 3 kitap alacağıma bir tane alayım diyor. Şimdi kriz düşüncesi her yere yansıdığı gibi elbette fuarlara da yansıyacak. Herşeyi geçtim iller arası yazarlar , yayınevleri ve kitapseverler arasında bir sevgi köprüsü kuruluyor bu bile yeterli. “ dedi.

 

BEDAVA STAND ALIYORLAR BİNLERCE LİRA PARA KAZANIYORLAR ŞİKAYET ETMEYE HAKLARI YOK

 

Bir çok yayınevinin ekonomik anlamda tatmin olmadığı ve şikayetçi olduğu noktasına da değinen Eğitimci Yazar Kadriye Kırdök şikayetçi olanlara şu sözlerle cevap verdi ;

 

“ Türkiye’nin hiç bir yerinde bedava stand alamazlar. Bir standı bir adayı en az 10-15 bin TL’ye alırlar. Kahramanmaraş beş yıldır standlardan para almaz getirdiği yazarların , yayınevlerinin hatta elemanlarının dahi yol paraları , uçak paraları , konaklamaları en lüks otelde sağlar.Bunlar geliyor burada bedava yerde çok güzel bir şekilde yüzbinleri kazanıp gidiyorlar. Bu durumdan şikayet etmelerine anlam bulamıyorum hep insanlara zaten verdikçe isterler bu konuda haksızlık ediyorlar , ayıp ediyorlar “ dedi.

 

İŞ ADAMLARI HER ZAMAN İLGİSİZ !

 

Kahramanmaraş 6.Kitap fuarına Sivil toplum kuruluşları , iş adamları ve siyasilerin ilgisine de değinen Eğitimci Yazar Kadriye Kırdök sözlerine şöyle devam etti ;

 

“ Çok bürokrat geldi , İş adamlarını görmedim bizim iş adamlarımız ticari kafada oldukları için kültürel anlamda onları buralarda göremezsiniz ama siyasilerin hepsi buradaydı tek tek standları dolaştılar. Mahir Ünal bakanımız dahil her yerdeydiler herkesin derdini dinlediler. Bu güzel organizasyonda şu da olmamış diyeni ben kınıyorum. Bedavadan para kazanıyorlar. Burada elit bir şekilde ağırlanıyorlar teşekkür edip gitmeleri lazım şikayet etmeden.

 

Son olarak kitap severlere seslenen Eğitimci Yazar Kadriye Kırdök kitap severlere şu önerilerde bulundu.

“ Kitapseverlere fuarları takip etmelerini , yazarlarla iletişim halinde olmalarını mutlaka bol bol kitap okumalarını ki zaten okuyorlardır bunları temenni ediyorum “ dedi.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koray Aydın Bugün Kahramanmaraş'a Geliyor!Önceki Haber

Koray Aydın Bugün Kahramanmaraş'a Geliyo...

EDELER DİYARI DERNEĞİ BAŞKANI DERE KİTAP FUARINI DEĞERLENDİRDİSonraki Haber

EDELER DİYARI DERNEĞİ BAŞKANI DERE KİTAP...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar