Deprem Bölgelerinde Berat Kandili Programları Düzenlendi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin ardından, depremin etkilediği Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Kilis'te Berat Kandili, özel programlarla idrak edildi.
Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, vatandaşlar Abdülhamid Han Camisi'nde bir araya geldi. Camide gerçekleştirilen programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve vaazın ardından namaz kılındı. Aynı şekilde Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde de vatandaşlar, namaz kılıp dua etti; program sonrasında ise lokum ve tatlı ikramlarında bulunuldu.
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, Kernek Karagözlüler Camisi'nde düzenlenen programda vatandaşlar, akşam namazının ardından Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Darende ilçesindeki Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) Külliyesi'nde düzenlenen programa katılanlar, camiyi doldurarak namaz kılıp dua ettiler. Hulusi Efendi Vakfı tarafından Somuncu Baba Sebil Ekmeği ikram edildi.
Şanlıurfa'da, Beraat Kandili nedeniyle Balıklıgöl'deki camilerde ibadet gerçekleştirildi. Akşam ezanının ardından camilere gelen vatandaşlar, namaz kılmanın yanı sıra Kur'an-ı Kerim okudu ve mevlit okutuldu.
Kilis'te, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen kandil programında vatandaşlar, Hacı Ömer Faruk Kayabaş Camisi'nde bir araya geldi. İl Müftü Vekili Abdulhekim Öz'ün vaazı ve program sonunda yapılan ikramlarla dolu bir gece geçirildi.
Adıyaman'da ise İl Müftülüğü tarafından organize edilen Berat Kandili programında Emir Sultan Camisi'nde vatandaşlar bir araya geldi. İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu'nun vaazı ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Bu özel gecede, depremzedelerin acılarına dair dualar edilirken, birlik ve beraberlik duyguları güçlendirildi.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN






























Yorum Yazın