Bürokratlar ve Akademisyenlerden Kahramanmaraş İçin Güç Birliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bürokratlar ve Akademisyenlerden Kahramanmaraş İçin Güç Birliği
Abone ol
Kahramanmaraşlı bürokratlar ve akademisyenler Ankara’da bir araya geldi. Toplantıda şehir için yeni projeler değerlendirildi.

Ankara’da gerçekleştirilen Kahramanmaraş Bürokrat ve Akademisyenler Birliği’nin II. Tanışma ve İstişare Toplantısı, Kahramanmaraş’ın geleceğine yönelik önemli mesajlara sahne oldu. Siyaset, akademi, bürokrasi ve yargı dünyasından çok sayıda ismin katıldığı toplantıda şehir için ortak hareket vurgusu yapıldı.

Program, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar ile şehitler için Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Toplantıda ayrıca son günlerde yaşanan okul saldırılarında yaşamını yitirenler de dualarla anıldı.

“Başkentteki Kahramanmaraşlılar Daha Organize Olmalı”

KABAD Kurucu Başkanı Süleyman Demir yaptığı konuşmada, Ankara’daki Kahramanmaraşlı bürokrat ve akademisyenlerin ortak bir yapı altında buluşmasının şehir adına önemli kazanımlar sağlayacağını belirtti.

Deprem sonrası süreçte dayanışmanın daha da önemli hale geldiğini ifade eden Demir, Kahramanmaraş’ın yeniden ayağa kalkma sürecinde koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

İstişare Toplantısında Şehrin Geleceği Konuşuldu

Toplantının devamında, Gökalp Gedikbaşı moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda şehir adına geliştirilebilecek projeler masaya yatırıldı. Katılımcılar, eğitimden şehir planlamasına, kamu yatırımlarından sosyal projelere kadar birçok konuda fikir alışverişinde bulundu.

Özellikle deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde akademik destek ve kamu koordinasyonunun artırılması gerektiği ifade edildi.

Kirişçi: “Güçlü Bürokrasi ve Akademi Şart”

Toplantıya katılan Vahit Kirişçi, şehirlerin gelişiminde akademik ve bürokratik altyapının kritik öneme sahip olduğunu söyledi.

Kirişçi, kalıcı projelerin ancak güçlü kurumlar arası iş birliğiyle mümkün olabileceğini belirterek, Kahramanmaraş için ortak akıl anlayışının sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

Programa milletvekilleri, yüksek yargı temsilcileri, genel müdürler, akademisyenler ve çok sayıda bürokrat katılım sağladı.

Kaynak:Haberhanesi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milletvekili Mehmet Şahin: “Deprem Sonrası Dönüşüm Hayati Önem Taşıyor”Önceki Haber

Milletvekili Mehmet Şahin: “Deprem Sonra...

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı: 'Annelerimiz Sevgi ve Fedakârlığın En Güçlü Temsilcisidir'Sonraki Haber

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı: 'Annel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar