Başkan Umut Yılmaz: “Yaprak Mahallesi Tarihi Kimliğiyle Yeniden Doğacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Umut Yılmaz: “Yaprak Mahallesi Tarihi Kimliğiyle Yeniden Doğacak”
Abone ol
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Kültürel Mirası Koruma Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarının devam ettiği Yaprak Mahallesi ve Dülük Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu. Yılmaz, iki bölgeyi de turizme kazandırmak istediklerini belirtti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, yapımı devam eden ve hayata geçirilecek projelere ilişkin saha gezilerini ara vermeden sürdürüyor.  Yılmaz, günün erken saatlerinde Yaprak Mahallesi ve Dülük Antik Kenti’ni ziyaret ederek, yetkililerden çalışmalar hakkında son bilgileri aldı.

 

YAPRAK MAHALLESİ ESKİ HALİNE KAVUŞACAK

Yaprak Mahallesi’nde çalışmaların tamamlanmasıyla kent turizmine yeni bir boyut kazandıracağını söyleyen Yılmaz, “Kültürel Mirası Koruma Müdürlüğümüz aylardır sıkı bir çalışma yürütüyor. Tarihi dokusunu koruyarak, geleceğe taşımak için adeta ince eleyip sık dokuyoruz. Tarihi yapısına en ufak bir zarar dahi gelmesin istemiyoruz. Proje aşamasının tamamlanmasıyla ardından çalışmalara başlayarak turizme kazandıracağız” dedi.

 

ALTERNATİF YOL YAPILACAK

Yılmaz, Yaprak Mahallesi’nde yaşanan sıkışıklığı da alternatif yol çalışmasıyla gidereceklerini ifade ederek, “Bu mahallemiz kent trafiği açısından da büyük önem taşıyor. Kentin tam kalbi diyebileceğimiz bir bölge. Trafik sıkışıklığı açısından büyük önem arz ediyor. Bu sorunu da ekip arkadaşlarımızla birlikte alternatif yolla çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.

 

DÜLÜK’TE KAYA MEZARLARI TURİZME AÇILACAK

Yılmaz’ın bir sonraki durağı ise Dülük Antik Kenti oldu. Burada devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi alan Yılmaz, Dülük’ün insanlık tarihi içerisinde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek, “Baktığımız zaman Zeugma’dan, Göbeklitepe’den bir farkı yok. Çalışmalarımız doludizgin devam ediyor. Yakın zamanda kaya mezarlarını turizme açmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Görgel: “Sadece Enkaz Kaldırmıyoruz, Şehir Fikri İnşa Ediyoruz”Önceki Haber

Başkan Görgel: “Sadece Enkaz Kaldırmıyor...

Kahramanmaraş’ta Deprem Paniği! Nurhak’ta Yer SallandıSonraki Haber

Kahramanmaraş’ta Deprem Paniği! Nurhak’t...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar