Bakan Kurum: Kahramanmaraş Yeniden Yükseliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Kurum: Kahramanmaraş Yeniden Yükseliyor
Abone ol
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta yürütülen yeniden inşa ve ihya projeleri kapsamında kentte önemli açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş’ta saha incelemelerinde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin ardından başlayan yeniden yapılanma sürecinin tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı. Şimdiye kadar 28 bin konut ve iş yerinin tamamlanarak vatandaşlara teslim edildiğini belirten Kurum, gelecek yıl sonuna kadar 74 bin bağımsız birimin teslim edilmesinin planlandığını ifade etti.

Bakan Kurum, yalnızca konut inşasıyla değil, kentin tarihî yapılarının korunması ve yaşatılmasıyla da ilgilendiklerini söyledi. Bu kapsamda Kapalı Çarşı'nın özgün yapısına sadık kalınarak restore edildiğini, ayrıca Demirciler ve Kasaplar Çarşısı’nın yeniden inşa sürecine girdiğini bildirdi.

Yürütülen bu çalışmalar sayesinde hem şehrin ekonomik çarklarının dönmeye başladığı hem de kültürel dokunun korunarak geleceğe aktarıldığı vurgulandı.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Yavuz Ağıralioğlu : “PKK’ya Düşmanız, Kürde Kurbanız”Önceki Haber

Başkan Yavuz Ağıralioğlu : “PKK’ya Düşma...

Kahramanmaraş’ta Annelere Çiçek Gibi Sürpriz: El Emeği Hediyeler DuygulandırdıSonraki Haber

Kahramanmaraş’ta Annelere Çiçek Gibi Sür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar