Amanos Dağları’nda yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Amanos Dağları’nda yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı
Abone ol

HATAY (AA) Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hatay Şube Müdürlüğü ekipleri, Amanos Dağları'ndaki yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Ekipler, Amanos Dağları'nda kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için harekete geçti.

Çalışma kapsamında İskenderun, Hassa, Kırıkhan ve Belen ilçelerinin eteklerindeki noktalara saman, yonca, havuç ve maruldan oluşan 4 ton yem bırakıldı.

Ekipte yer alan Metin Seyitoğlu, AA muhabirine, kış boyunca yem bulmakta zorluk çeken doğadaki yaban hayvanları için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Soğuk havanın yaban hayvanlarını olumsuz etkileyebildiğini aktaran Seyitoğlu, şunları kaydetti:

"DKMP Hatay Şube Müdürlüğü olarak, doğadaki yaban hayvanları yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorluk yaşadıkları için, yüksek kesimlere yem bırakma çalışması başlattık. Yılın ilk günlerinden itibaren yaptığımız çalışmalar kapsamında saman, yonca, havuç ve marul olmak üzere 4 ton yem bırakıldı. Kar yağışı devam ettiği sürece, bölgede yemleme çalışmalarımıza devam edeceğiz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya’da 03 yaş grubu çocuklar için özel parkÖnceki Haber

Antalya’da 03 yaş grubu çocuklar için öz...

Mersin’de 70 litre sahte içki ele geçirildiSonraki Haber

Mersin’de 70 litre sahte içki ele geçiri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar