7 Adımda Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
7 Adımda Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir?
Abone ol
Öyle ya da böyle o malum mevsim geldi, özellikle çocukları şimdiden yılbaşı heyecanı sarmaya başladı. Daha yılbaşı süsleri dolap diplerinden geri çıkarılacak, yılbaşı ağacı ışığı düğüm olmuş o çözülecek falan bir sürü iş, hele ki ilk defa süsleyenler için bu yazıyı rehber edinmek en kolayı…

Lokasyon, lokasyon, lokasyon

Lokasyon herşeyden daha önemli. Çünkü ağacı istediğiniz kadar süsleyin, evin ücra bir köşesinde duruyorsa ya da ucube gibi salonun tam ortasına koyulduysa her türlü çirkin gözükecek. Yılbaşı ağacının, hem salon dekorasyonunun bir parçası gibi gözükmesi, hem ilgi odağı olması, hem çok da aşırı göze batmaması hem de bir de o yılbaşı romantizmini etrafa yayması gerekir. Bir de tabi bütün süslerin rahatça asılacağı ve sergileneceği kadar çevresinde boş bir alan bırakmak gerekir.

Ağacı Kabartın

  • Özellikle plastik yılbaşı ağaçlarının bütün sene kutuda kaldıktan sonra dalları ezilir ve söner. Ağacı süslemeden önce şöyle güzel bir kabartmak gerekir. Şöyle iki elle poh poh, poh poh dalları kabartın ki o yapay çam, asacağınız süslerle beraber bir sanat eserine dönüşsün.

Yılbaşı Ağacı Aydınlatması

Süslemenin can alıcı noktalarından biridir, ağacın ışığı düzgün olursa bütün süsler daha güzel gözükür. Yılbaşı ağacına ışıkları dolarken işe en tepeden başlamak gerekir. Ağacın tepesinden aşağıya doğru ışıkla çevrelemek ve her 25-30 santimde bir ışığın kablosuna bir kavis vermek yeterli olacaktır.

Renk Uyumu

Yılbaşı ağacınızı süslerken kullandığınız renklerin uyum içinde olması önemli. Bu bütün yılbaşı süslerinin birbiriyle uyuşması gerektiği anlamına gelmiyor, eğer doğru bir dizilim oluşturulursa alakasız renkler de kendi içinde bir ahenk oluşturabilir. Yılbaşı temasının en belirgin renkleri yeşil, kırmızı ve altın sarısıdır. Tabi kış atmosferine uygun bir yılbaşı ağacı boyaması istiyorsanız, kar spreyi kullanmaktan da çekinmeyin…

Zirveye Dikkat

Yılbaşı ağacının tepesine koyulan süs, süslerin en görkemlisi ve en gösterişlisi olmalıdır. Melek ve yıldız gibi klişe süslerden sıkıldıysanız daha farklı şeyler deneyebilirsiniz, hatta tabiri caizse avize gibi süsler bile asabilirsiniz. Sadece aşırı ağır tepe süslerinden uzak durmanız gerekli, boynu bükük yılbaşı ağaçları neşeden çok hüzün verir.

Geriye Kalanlar

Tam anlamıyla bir yılbaşı atmosferi oluşturmak için evin geri kalan yerlerine de küçük süslemeler yapabilirsiniz. Böylece yılbaşı ağacı da tek başına dımdızlak ortada kalmaz, diğer bitkilerinize de abartmadan bir-iki süs takabilirsiniz.

Bonus

Yapay çam ağacı kullananlar için son bir uyarı; yılbaşı ağacınızın dibine bir örtü atın da plastik ayaklıklar görünmesin…

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adıyaman Belediyesi Kış Spor Okullarında Eğitimler BaşladıÖnceki Haber

Adıyaman Belediyesi Kış Spor Okullarında...

Adana'da Otomobile Çarptıktan Sonra Uçuruma Yuvarlanan Aracın Sürücüsü YaralandıSonraki Haber

Adana'da Otomobile Çarptıktan Sonra Uçur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar