TUSAŞ Açıldı: Kahramanmaraş'ta Milli Savaş Uçağı KAAN'ın Parçaları Üretilecek!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş, Türkiye'nin savunma sanayi alanında önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan tesiste, uçak ve insansız hava araçları ekipmanları üretilecek. Bu girişim, bölgede iş dünyasını ve sanayi sektörünü canlandırmayı hedefliyor.
Kahramanmaraş'ta bugün gerçekleşen açılış töreniyle hizmete giren Türkoğlu'daki TUSAŞ tesisi, Kahramanmaraş'ın savunma sanayi alanındaki potansiyelini artırmayı amaçlıyor. İlk etapta 3 yıllığına kiralanmış olan bina, altyapı, makine ve ekipman kurulumunun ardından üretime geçecek. Bu süreçte, bölgedeki savunma sanayi tedarikçilerine de önemli fırsatlar sunulacak.
Türkoğlu'daki tesis, depremin olumsuz etkilediği Kahramanmaraş ekonomisine can suyu olmayı hedefliyor. TUSAŞ, burada istihdam edilecek 200 kişi için eğitim programları düzenleyerek, bölgeye katma değer sağlamayı planlıyor. İstiklal Teknik Üniversitesi'nin de bu proje kapsamında uzay ve havacılık eğitimlerine odaklanması, genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasını amaçlıyor.
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bugün açılışını yaptığımız tesisimizde TUSAŞ’ın birçok programa destek vermek üzere mühendislik faaliyetleri ve teknolojik araştırmalar gerçekleştirilecek. Havacılık yapısalları üretim tesisinde uçak, İHA ve helikopter parçaları üretilecektir. Depremzede vatandaşlarımız 4 ay eğitimin ardından göreve başladılar" dedi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Kırsalında Asfalt Seferberliği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun kırsal Söğütlü Mahallesi’ne ulaşım sağlayan yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve 9 metre genişliğindeki yolu asfalt ile kaplıyor.
Futbol Efsaneleri Kitap Fuarı’nda Kahramanmaraşlılarla Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, bu kez Türk futbolunun efsanelerini ağırladı. Tanju Çolak, Mehmet Özdilek ve İbrahim Yattara ile TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Başkan Fırat Görgel eşliğinde fuarı ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.
Kitap Fuarında 3 Önemli İsim Okurlarıyla Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın 5’inci gününde düzenlenen söyleşi programlarında usta yazarlar Nedim Şener, İhsan Süreyya Sırma ve Mehmet Cemil, edebiyatseverlerle kapsamlı bir söyleşi etkinliğinde bir araya geldi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Amatör Spor Kulüplerine 15 Milyon TL’lik Destek
Başkan Fırat Görgel öncülüğünde amatör spora desteğini her yıl artıran Büyükşehir Belediyesi, 2026 yılında kulüplere toplam 15 Milyon TL katkı sunacak. 8 Milyon TL nakdi ve 7 Milyon TL ayni destekle amatör sporcuların ve kulüplerin yanında olunacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Göksun Kırsalında Ulaşımı İyileştiren Asfalt Hamlesi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’un kırsal mahallelerinden Çağlayan’ı Kayseri Yolu’na bağlayan yaklaşık 2 kilometrelik ana güzergahı baştan sona asfaltla yeniliyor.
Kahramanmaraş Stadyumu’na Türk Futbolunun Efsanelerinden Tam Not
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Türk futbolunun efsane isimleri Mehmet Özdilek, Tanju Çolak ve İbrahim Yattara ile TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan’la şehrin yeni stadyumunda incelemelerde bulundu. Futbolun efsaneleri yeni stadyumun Kahramanmaraş’ın spor geleceğine önemli katkılar sunacağını belirtti.