Kahramanmaraş Büyükşehir’den Amatör Spor Kulüplerine 15 Milyon TL’lik Destek
Kahramanmaraş HaberleriBaşkan Fırat Görgel öncülüğünde amatör spora desteğini her yıl artıran Büyükşehir Belediyesi, 2026 yılında kulüplere toplam 15 Milyon TL katkı sunacak. 8 Milyon TL nakdi ve 7 Milyon TL ayni destekle amatör sporcuların ve kulüplerin yanında olunacak.
Kahramanmaraş’ı sporun her branşta geliştiği bir şehir haline getirmek için yatırımlarını sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerinin ve sporcuların yanında olmaya devam ediyor. Gençlerin spora yönlendirilmesi, spor faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve kulüplerin imkânlarının güçlendirilmesi amacıyla sağlanan destekler, her yıl artarak devam ediyor. Başkan Fırat Görgel öncülüğünde amatör spor kulüplerine sağlanan nakdi destek miktarı, son üç yılda önemli ölçüde artırıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından kulüplere 2024 yılında 1,8 Milyon TL, 2025 yılında ise 4 Milyon TL nakdi destek sağlandı. Bu yıl amatör spora verilen desteği daha da artıran Büyükşehir Belediyesi, nakdi destek miktarını 8 milyon TL’ye yükseltti. Böylece amatör spor kulüplerine sağlanacak nakdi destek, 2024 yılına kıyasla önemli ölçüde artırılarak kulüplerin faaliyetlerini daha güçlü şekilde sürdürmelerine katkı sunacak seviyeye ulaştı.
Ayni Desteklerle Birlikte Toplam Destek 15 Milyon TL
Büyükşehir Belediyesinin amatör spora katkısı nakdi desteklerle de sınırlı kalmıyor. Kulüplerin müsabakalara katılımı ve sportif faaliyetlerini sürdürebilmesi için ulaşım ve konaklama gibi ihtiyaçlarına yönelik ayni destekler de sağlanıyor. Bu kapsamda 2026 yılında amatör spor kulüplerine 8 Milyon TL nakdi desteğin yanı sıra 7 Milyon TL değerinde ayni destek verilecek. Böylece Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin amatör spor kulüplerine bu yıl sağlayacağı toplam destek miktarı 15 Milyon TL’ye ulaşacak. Sağlanan desteklerle kulüplerin maddi yükünün hafifletilmesi, sporcuların daha iyi şartlarda faaliyet göstermesi ve Kahramanmaraş’ta amatör sporun daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor.
8 Milyon TL’lik Destek Çeki Takdim Edildi
Büyükşehir Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine sağlanacak destekler, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Amatör Sporlar Sezon Açılışı ve Spor Şehri Kahramanmaraş Buluşması” programında da gündeme geldi. Program kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, amatör spor kulüplerine yönelik 8 Milyon TL’lik nakdi destek çekini Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ekrem Karaoğlan’a takdim etti. Amatör spor camiasını bir araya getiren programda, kulüplerin ve sporcuların desteklenmesinin Kahramanmaraş’ın spor geleceği açısından taşıdığı önem bir kez daha ortaya konuldu.
Karaoğlan’dan Başkan Görgel’e Teşekkür
Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ekrem Karaoğlan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in amatör sporun ve sporcuların her zaman yanında olduğunu belirterek sağlanan desteklerden dolayı teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Kırsalında Asfalt Seferberliği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun kırsal Söğütlü Mahallesi’ne ulaşım sağlayan yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve 9 metre genişliğindeki yolu asfalt ile kaplıyor.
Futbol Efsaneleri Kitap Fuarı’nda Kahramanmaraşlılarla Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, bu kez Türk futbolunun efsanelerini ağırladı. Tanju Çolak, Mehmet Özdilek ve İbrahim Yattara ile TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Başkan Fırat Görgel eşliğinde fuarı ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.
Kitap Fuarında 3 Önemli İsim Okurlarıyla Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın 5’inci gününde düzenlenen söyleşi programlarında usta yazarlar Nedim Şener, İhsan Süreyya Sırma ve Mehmet Cemil, edebiyatseverlerle kapsamlı bir söyleşi etkinliğinde bir araya geldi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Göksun Kırsalında Ulaşımı İyileştiren Asfalt Hamlesi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’un kırsal mahallelerinden Çağlayan’ı Kayseri Yolu’na bağlayan yaklaşık 2 kilometrelik ana güzergahı baştan sona asfaltla yeniliyor.
Kahramanmaraş Stadyumu’na Türk Futbolunun Efsanelerinden Tam Not
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Türk futbolunun efsane isimleri Mehmet Özdilek, Tanju Çolak ve İbrahim Yattara ile TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan’la şehrin yeni stadyumunda incelemelerde bulundu. Futbolun efsaneleri yeni stadyumun Kahramanmaraş’ın spor geleceğine önemli katkılar sunacağını belirtti.
SÜRBİLFEST ile Bilimin Rüzgârı Kahramanmaraş’ta Esecek
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle TÜBİTAK tarafından 22 – 23 – 24 Ekim tarihleri arasında “Sürdürülebilir Bilim Festivali” düzenlenecek. Piazza AVM ile KAFUM Fuar Merkezi’nde iki farklı noktada düzenlenecek organizasyonda bilimin rüzgârı Kahramanmaraş’ta esecek.