Rektör Yasım, Kahramanmaraş’ta Görev Yapan Basın Mensuplarını 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Münasebetiyle Ksü’de Ağırladı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kahramanmaraş’ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarını 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle KSÜ Merkez Kafeteryada gerçekleştirilen akşam yemeği programında ağırladı.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Prof. Dr. Nuri Kahveci ve Prof. Dr. Orhan Doğan ile Genel Sekreter Ali Rıza Bekler’in de yer aldığı akşam yemeğinde Rektör Yasım, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
Davetlerine icabet ettikleri için basın mensuplarına teşekkür eden Rektör Yasım, atandığı günden bugüne geçen yaklaşık 4 ay içerisinde gerçekleştirdikleri ve bundan sonraki süreçte gerçekleştirmek istedikleri faaliyetlere ilişkin bilgiler aktardı.
Konuşmasında morfoloji binasından Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulları binalarının inşaat süreçlerine, güneş enerji sistemlerinden Tıp Fakültesindeki gelişmelere, kurulması planlanan enstitü ve fakültelerden öğrenci almayan pasif programların aktif hale getirilmesine kadar pek çok konuda açıklamalarda bulunan Rektör Yasım, KSÜ’nün, dolayısıyla Kahramanmaraş’ın daha ileri noktalara taşınması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti.
Basın mensuplarının KSÜ’ye ilişkin sorularını da cevaplayan Rektör Yasım, basın camiasını çok önemsediklerini ifade ederek “Basın, bizi daha iyiye doğru motive edecek bir güçtür.” dedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenledikleri akşam yemeği programına katılımlarından dolayı gazetecilere teşekkür eden Rektör Yasım, basın mensuplarını tek tek tokalaşarak uğurladı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Kırsalında Asfalt Seferberliği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun kırsal Söğütlü Mahallesi’ne ulaşım sağlayan yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve 9 metre genişliğindeki yolu asfalt ile kaplıyor.
Futbol Efsaneleri Kitap Fuarı’nda Kahramanmaraşlılarla Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, bu kez Türk futbolunun efsanelerini ağırladı. Tanju Çolak, Mehmet Özdilek ve İbrahim Yattara ile TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Başkan Fırat Görgel eşliğinde fuarı ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.
Kitap Fuarında 3 Önemli İsim Okurlarıyla Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın 5’inci gününde düzenlenen söyleşi programlarında usta yazarlar Nedim Şener, İhsan Süreyya Sırma ve Mehmet Cemil, edebiyatseverlerle kapsamlı bir söyleşi etkinliğinde bir araya geldi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Amatör Spor Kulüplerine 15 Milyon TL’lik Destek
Başkan Fırat Görgel öncülüğünde amatör spora desteğini her yıl artıran Büyükşehir Belediyesi, 2026 yılında kulüplere toplam 15 Milyon TL katkı sunacak. 8 Milyon TL nakdi ve 7 Milyon TL ayni destekle amatör sporcuların ve kulüplerin yanında olunacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Göksun Kırsalında Ulaşımı İyileştiren Asfalt Hamlesi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’un kırsal mahallelerinden Çağlayan’ı Kayseri Yolu’na bağlayan yaklaşık 2 kilometrelik ana güzergahı baştan sona asfaltla yeniliyor.
Kahramanmaraş Stadyumu’na Türk Futbolunun Efsanelerinden Tam Not
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Türk futbolunun efsane isimleri Mehmet Özdilek, Tanju Çolak ve İbrahim Yattara ile TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan’la şehrin yeni stadyumunda incelemelerde bulundu. Futbolun efsaneleri yeni stadyumun Kahramanmaraş’ın spor geleceğine önemli katkılar sunacağını belirtti.