© Haber Hanesi 2014 - 2025

Rektör Bakan: '19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum'

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Bakan, mesajında 19 Mayıs’ın Türk milletinin bağımsızlık yolunda attığı en önemli adımlardan biri olduğunu ve bu anlamlı günü gençlerle birlikte coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. İsmail Bakan, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin dönüm noktası olduğunu vurguladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: ''

“19 Mayıs, Türk milletinin makus talihinin dönüm noktasıdır. 19 Mayıs, istiklal yolunda bir milletin yeniden ayağa kalkışının sembolüdür.

105 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kenetlenen büyük Türk milleti, tarihin gördüğü en destansı direnişlerden birini sergileyerek Kurtuluş Savaşı’nı zaferle nihayetlendirmiştir.

Gazi Mustafa Kemal’in gençlere duyduğu güvenç ve inancın bir nişanesi olarak Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanan bu günde, kurucu önderimizin taşıdığı hissiyatı paylaşıyor, ülkemiz ve milletimizin gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine yürekten inanıyoruz.

İstiklal Üniversitesi olarak bu anlayıştan hareketle, milli şuur ve asabiyeye sahip, çağın gerektirdiği bilgiyle donanmış nesiller yetiştirmeye, gayret ediyoruz. Biliyoruz ki, bu emekler zayi olmayacak, büyük ve güçlü Türkiye yolunda ülkemizin attığı adımlarda yetiştireceğimiz bu gençler en ön safta yer alacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve tazimle anıyorum.”

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Kırsalında Asfalt Seferberliği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun kırsal Söğütlü Mahallesi’ne ulaşım sağlayan yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve 9 metre genişliğindeki yolu asfalt ile kaplıyor.

Futbol Efsaneleri Kitap Fuarı’nda Kahramanmaraşlılarla Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, bu kez Türk futbolunun efsanelerini ağırladı. Tanju Çolak, Mehmet Özdilek ve İbrahim Yattara ile TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Başkan Fırat Görgel eşliğinde fuarı ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.

Kitap Fuarında 3 Önemli İsim Okurlarıyla Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın 5’inci gününde düzenlenen söyleşi programlarında usta yazarlar Nedim Şener, İhsan Süreyya Sırma ve Mehmet Cemil, edebiyatseverlerle kapsamlı bir söyleşi etkinliğinde bir araya geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Amatör Spor Kulüplerine 15 Milyon TL’lik Destek

Başkan Fırat Görgel öncülüğünde amatör spora desteğini her yıl artıran Büyükşehir Belediyesi, 2026 yılında kulüplere toplam 15 Milyon TL katkı sunacak. 8 Milyon TL nakdi ve 7 Milyon TL ayni destekle amatör sporcuların ve kulüplerin yanında olunacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Göksun Kırsalında Ulaşımı İyileştiren Asfalt Hamlesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’un kırsal mahallelerinden Çağlayan’ı Kayseri Yolu’na bağlayan yaklaşık 2 kilometrelik ana güzergahı baştan sona asfaltla yeniliyor.

Kahramanmaraş Stadyumu’na Türk Futbolunun Efsanelerinden Tam Not

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Türk futbolunun efsane isimleri Mehmet Özdilek, Tanju Çolak ve İbrahim Yattara ile TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan’la şehrin yeni stadyumunda incelemelerde bulundu. Futbolun efsaneleri yeni stadyumun Kahramanmaraş’ın spor geleceğine önemli katkılar sunacağını belirtti.

TÜM HABERLER