Onikişubat Belediyesi’nden Kahramanmaraş’a Gastronomi Akademisi
Kahramanmaraş HaberleriOnikişubat Belediyesi ve İstiklal Üniversitesi arasında Gastronomi Akademisi protokolü imzalandı
Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi’nin DOĞAKA SEECO projesi kapsamında Dünya Bankası hibeleriyle ilçeye kazandığırdı Onikişubat Gastronomi Merkezi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi işbirliğiyle Gastronomi Akademisi’ne dönüşüyor.
Hanifi Toptaş öncülüğündeki Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş’ın zengin mutfak kültürünü hem geleceğe daha güçlü şekilde taşımak hem de gastronomi alanındaki kalifiye aşçı ihtiyacını karşılamak hedefiyle önemli bir adım daha attı.
Özellikle kadınların ekonomik ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, istihdamda yer almalarını teşvik etmek ve sürdürülebilir bir kalkınma modeline destek olmak amacıyla hayata geçirilen Onikişubat Gastronomi Merkezi, şimdiden ilgililerini heyecanlandırdı.
Son olarak Gastronomi Merkezi’ni bir Gastronomi Akademisi’ne dönüştürmek ve kurumlar arası işbirliğini artırmak amacıyla Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan’ın katılımıyla iş birliği protokolü imzalandı.
Onikişubat Belediyesi ve İstiklal Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla yürütülecek bu proje, kadınların meslek edinmesine ve yeme-içme sektöründeki kalifiye personel ihtiyacının karşılanmasına önemli katkılar sağlayacak.
Proje kapsamında ilk etapta 24 kadına ücretsiz gastronomi eğitimi verilecek. Eğitim sürecinin sonunda katılımcılar, Gastronomi Sertifikası alarak profesyonel bir meslek sahibi olacak. Bu yönüyle Gastronomi Akademisi, hem kadınların ekonomik bağımsızlığını güçlendirecek hem de şehrin gastronomi alanındaki kalifiye aşçı ihtiyacına yanıt verecek.
“Şehrimiz gastronomisine önemli bir değer kazandırıyoruz”
Protokol imza töreninde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaptı:
“İstiklal Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Onikişubat Belediyemiz arasında, Gastronomi Akademisi alanlarında iş birliği protokolü için buradayız. Tabii birçok defa ifade ediyorum; bir şehrin gelişimindeki, o şehrin aktörlerinin çok önemli bir rolü var. Burada da önemli olan, özellikle bütün kurumlarımızın kendi uzmanlık alanlarındaki konularla birlikte bir iş birliği içerisinde olması. Bu, çok daha verimli işleri beraberinde getiriyor. Biz de EXPO alanında, Arasta Çarşımızda bir Gastronomi Merkezimizi oluşturduk. Malumunuz, İstiklal Üniversitemizde de bir Gastronomi bölümümüz var. İstiklal Üniversitemiz ile iş birliği içerisinde inşallah burayı bir akademi haline getireceğiz. Burada hem gastronomimizin hem mutfak kültürümüzün ön plana çıkması, aynı zamanda da hemşehrilerimizin içerisinden bu noktada önemli aşçıların yetişmesi adına inşallah güzel bir faaliyet olacak. Ben ilgi ve alakaları için, burada bizimle iş birliği yaptıkları için çok değerli rektörümüz İsmail Hocama çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte iş birliği içerisinde şehrimize güzel bir şekilde burada hizmet vermeye devam edeceğiz.”
“Kahramanmaraş gastronomide de güçlü bir şehir olacak”
Protokol töreninde konuşan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan ise Onikişubat Belediyesi’nin vizyoner projelerine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Onikişubat Belediyemize, Belediye Başkanımız Hanifi Toptaş Beyefendiye çok teşekkürlerimizi sunuyorum. Gerçekten son zamanlarda Onikişubat Belediyemiz Kahramanmaraş’ımızda çok büyük projelere imza atıyorlar. Bu projeler kamuoyu tarafından da beğeniyle karşılanan çok harika işler. Bugün de Kahramanmaraş İstiklal Üniversitemizle Onikişubat Belediyemiz EXPO Gastronomi Merkezi İşbirliği Protokolü’nü imzalamış olduk. Biliyorsunuz, UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı’na Kahramanmaraş’ımız dahil oldu; bir edebiyat şehriyiz. Ama aynı zamanda gastronomi anlamında da güçlü bir şehriz. İstiklal Üniversitemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümümüz aktif olarak faaliyet gösteriyor. Hocalarımız ve öğrencilerimizle birlikte çok güzel projelere imza atıyoruz. EXPO Gastronomi Merkezi’ne akademik ve eğitim anlamında, başkanlarımızın talep ettiği her konuda gastronomi bağlamında her türlü desteği memnuniyetle vereceğiz. Bu projenin bir paydaşı olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kıymetli başkanıma, üniversitemizi bu proje içerisine dahil ettiği için teşekkür ediyorum. İnşallah bol bereketli, çok güzel neticeler ortaya çıkar.”
Kadınların ekonomiye katılımına güçlü bir destek
Onikişubat Belediyesi’nin DOĞAKA SEECO programı kapsamında desteklenen bu projesi, kadınların hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmelerine öncülük edecek. Gastronomi alanında verilecek eğitimlerle kadınlar meslek sahibi olurken, şehrin mutfak kültürünün tanıtımı ve gastronomi turizminin gelişimine de katkı sağlanacak.
Onikişubat Belediyesi, eğitim, istihdam ve üretim odaklı bu tür projelerle kadınların toplumsal hayattaki etkinliğini artırmayı, yerel kalkınmayı desteklemeyi ve Kahramanmaraş’ın gastronomi potansiyelini ulusal ölçekte tanıtmayı sürdürecek.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.
Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.
Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da
Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.
Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek
Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.