Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek
Kahramanmaraş HaberleriOnikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.
Başkan Hanifi Toptaş’ın talimatlarıyla başlayan proje kapsamında camilerde eğitim gören öğrencilere kek, meyve suyu, şeker, rengârenk rüzgâr gülleri ve çeşitli oyuncaklar hediye edilirken, çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı.
Mahalle mahalle sürdürülen ziyaretlerde hem öğrenciler hem de din görevlileriyle bir araya gelen belediye ekipleri, yaz tatilini Kur'an-ı Kerim öğrenerek ve manevi değerlerle buluşarak değerlendiren çocukların heyecanını paylaştı.
Çocukların gülümsemesi en büyük kazanç oldu
Onikişubat Belediyesi tarafından ilçe genelindeki Yaz Kur'an Kurslarında sürdürülen Camiler Çiçek Açtı projesiyle çocukların hem manevi eğitim süreçlerine destek verilmesi hem de cami ortamıyla güçlü bağ kurmaları hedefleniyor.
Yaz boyunca devam edecek ziyaretlerde yüzlerce çocuğa ikram ve çeşitli hediyeler ulaştırılacak. Belediye ekipleri, çocukların mutluluğunu paylaşırken camilerin yaz aylarında bilgiyle, sevgiyle ve çocukların neşesiyle dolup taşmasına katkı sunmayı sürdürecek.
“Camiler yaz döneminde çiçek açıyor”
Molla Gürani Camii İmam Hatibi Cuma Biricik, yaz döneminde camilerin çocuklarla dolup taşmasının kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, Kur'an kurslarının yalnızca dini bilgi verilen yerler olmadığını, aynı zamanda karakter eğitiminin de verildiği önemli eğitim ortamları olduğunu söyledi.
Biricik, konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu:
“Yaz döneminin girmesiyle camilerimiz adeta çiçek açtı. Çocuklarımız uzun bir eğitim yılının ardından camilerimizi doldurdular. Bizler burada Elifba’dan başlayarak Kur’an-ı Kerim öğretmeye, namaz surelerini ezberletmeye çalışıyoruz. Bunun yanında doğruluk, dürüstlük, temizlik, büyüklerimize saygı, arkadaşlarımızla iyi geçinme gibi hayat boyu ihtiyaç duyacakları değerleri de kazandırmaya gayret ediyoruz. Hiçbir şey öğrenmese bile camiyi tanısın, mihrabı görsün, ibadetin huzurunu hissetsin istiyoruz. Çocuklarımız camilerin avlusunda oynasın, camilerimizi şenlendirsin; bütün gayretimiz bunun içindir.”
“Bu tür etkinlikler çocukları camiye daha çok yaklaştırıyor”
Müezzin Kayyım Ahmet Dostoğlu ise belediyenin gerçekleştirdiği ikram organizasyonunun çocukların camiye olan ilgisini artırdığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Böylesi etkinlikler çocuklarımızı camiye daha fazla cezbediyor. Çocuklarımız hem dini bilgilerini öğreniyor hem de emeklerinin karşılığında küçük hediyelerle mutlu oluyorlar. Bu da onlar için hem eğitici hem de motive edici oluyor. Çocuklarımızın yüzündeki mutluluğu görmek gerçekten çok güzel. Bu anlamlı organizasyondan dolayı Belediye Başkanımız Sayın Hanifi Toptaş'a ve belediye personelimize teşekkür ediyoruz."
“Değerler eğitimimize güzel bir destek oldu”
Molla Gürani 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğreticisi Münevver Köleoğlu da Onikişubat Belediyesinin gerçekleştirdiği etkinliğin çocuklar üzerinde büyük bir mutluluk oluşturduğunu belirtti.
Köleoğlu, şunları söyledi, “Bizler burada çocuklarımıza hem dini bilgilerimizi hem de değerler eğitimimizi vermeye çalışıyoruz. Onikişubat Belediyemizin bugün gerçekleştirdiği ikramlar çocuklarımızı çok mutlu etti. Meyve suyu, kek, şeker ve çeşitli hediyelerle çocuklarımızın sevinci daha da arttı. Bu güzel düşüncelerinden dolayı Onikişubat Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Hanifi Toptaş'a teşekkür ediyoruz.”
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç'tan Sevindiren Haber: Hastaneden Çıktı!
Afşin'de geçirdiği trafik kazası sonrası Bilkent Şehir Hastanesi'nde omurga ameliyatı olan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç taburcu edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Asfalt Mesaisini Yeni Haftada 19 Farklı Noktada Sürdürecek
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt seferberliğini yeni haftada da sürdürecek. 19 – 25 Ekim tarihleri arasında şehir merkezinde 19 farklı noktada asfalt serimi yapılacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Sultanları, Evinde Antepia’ya Şans Tanımadı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Kadın Voleybol Takımı, Türkiye Voleybol Federasyonu Uzman Posta Kadınlar 2. Ligi 15. Grup’un beşinci haftasında sahasında Antepia Spor Kulübü’nü 3 – 0’lık net bir skorla mağlup ederek grupta üçüncü sıraya yerleşti.
Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı, Öğrencilerle Şenleniyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, şehrin farklı noktalarında öğrenim gören öğrencilerin yoğun katılımıyla devam ediyor. İhtiyaç duydukları eserleri fuarda bulabilen öğrenciler, kitap dolu alanda farklı dünyalarla buluşuyor.
Fulya Öztürk ve Türker Akıncı Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarında Konuşacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Türkiye’nin en önemli iki gazetecisi “Algılar ve Türkiye Gerçeği” adlı söyleşide Kahramanmaraşlı vatandaşlarla bir araya gelecek. 21 Ekim Çarşamba günü saat 16.00’da başlayacak programa tüm vatandaşlar davet edildi.
“Gel ve Fark Et” Temalı Kitap Fuarı Salı Günü Dolu Dolu Geçecek
Kahramanmara Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda 20 Ekim Salı günü Nedim Şener, İhsan Süreyya Sırma, Mehmet Cemil ve Mehmet Akpınar edebiyatseverlerle bir araya gelecek.