Kahramanmaraş'ta İş Makinesini Yutan Enkaz, Genç Operatöre Mezar Oldu
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan bir binanın yıkımı sırasında yaşanan trajik kaza can aldı.
Kahramanmaraş’ta deprem sonrası yürütülen yıkım faaliyetlerinde meydana gelen kaza, bir işçinin yaşamına mal oldu. Onikişubat ilçesindeki Hürriyet Mahallesi’nde, 6 Şubat depremlerinde kullanılamaz hale gelen 9 katlı bir binanın kontrollü yıkımı esnasında iş makinesi operatörü Ömürcan Akyürek (26), binanın çökmesiyle birlikte enkaz altında kaldı.
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri, zamanla yarışarak genç operatöre ulaşmaya çalıştı. Ancak yapılan çalışmalar sonucunda Akyürek’in hayatını kaybettiği belirlendi.
Yaşanan olayla ilgili olarak yetkililer teknik inceleme başlattı. Hem iş güvenliği protokollerinin uygulanıp uygulanmadığı, hem de yıkım yönteminin uygunluğu araştırılıyor. Genç yaşta hayatını kaybeden Akyürek’in vefatı, hem çalışma arkadaşlarını hem de şehri yasa boğdu.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.