Kahramanmaraş’ta Ağustos Fuarı Yeniden Kapılarını Açıyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 – 31 Ağustos tarihleri arasından KAFUM’da düzenlenecek Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı’nda yer almak isteyen esnaflar için stant ve alan kiralama ön başvuruları başladı. Fuarda stant açmak isteyen esnaf ve işletmeler, Büyükşehir’in internet adresinden çevrimiçi başvuru yapabiliyor.
Kahramanmaraş’ta geleneksel hale gelen ve geçtiğimiz yıl 20 yıl aranın ardından yeniden hayata geçirilen Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı, bu yıl da kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel öncülüğünde yeniden düzenlenmeye başlanan fuar, bölge esnafına ve ziyaretçilere ticaret, tanıtım ve kültürel etkileşim açısından önemli fırsatlar sunuyor.
Esnaflar İçin Ön Başvurular Başladı
1 – 31 Ağustos 2025 tarihleri arasında KAFUM Fuar Alanında düzenlenecek olan fuarda yer almak isteyen esnaflar için stant ve alan kiralama ön başvuruları başladı. Fuarda stant açmak isteyen esnaf ve işletmeler, https://kahramanmaras.bel.tr/duyuru/2025/06/11/uluslararasi-geleneksel-agustos-fuari-esnaf-on-basvuru-formu adresi üzerinden çevrimiçi olarak başvuru yapabiliyor.
Ticaret, Kültür ve Eğlence Bir Arada
Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören fuar, bu yıl da ticaretin yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinliklerle zenginleştirilerek her yaştan ziyaretçiye hitap edecek. Onlarca stantta yerel ürünler, el sanatları, yöresel lezzetler ve daha birçok farklı sektör temsil edilecek. Ayrıca fuar süresince sahne gösterileri, çocuk etkinlikleri ve konserlerle ziyaretçilere keyifli bir fuar deneyimi sunulacak.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.