© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta 400 Yataklı Merkez Acil Durum Hastanesinin İnşaatı Sürüyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile birlikte Merkez Acil Durum Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Görgel, şehrin sağlık altyapısının hızla geliştiğini belirtti.

Şehirler Arası Otobüs Terminali'nin yanında yapımı süren Merkez Acil Durum Hastanesi, 55 bin metrekarelik kapalı alana ve 400 yatak kapasitesine sahip. İnşaat alanında yapılan incelemeler sırasında heyete, İl Sağlık Müdürü Vehbi Şirikçi tarafından projenin son durumu hakkında bilgi verildi. Başkan Görgel, yeni hastanenin modern yapısı ve afetlere dayanıklı olmasıyla şehrin sağlık sorunlarına çözüm getireceğini vurguladı.

Şehrin Sağlık Altyapısı Güçleniyor

Başkan Fırat Görgel, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sağlık, deprem sonrası şehrimizin en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Sağlık Bakanlığımız tarafından başlatılan sağlık projeleri hızla ilerliyor. Bugün ziyaret ettiğimiz 400 yatak kapasiteli Merkez Acil Durum Hastanesi de bu projelerden biri. Yeni sağlık komplekslerimizle birlikte şehrimize 2 binden fazla yatak kapasitesi kazandırıyoruz. Afetlere dayanıklı ve son derece modern olan bu tesisler, hemşehrilerimize uzun yıllar boyunca kaliteli sağlık hizmeti sunacak."

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Kırsalında Asfalt Seferberliği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun kırsal Söğütlü Mahallesi’ne ulaşım sağlayan yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve 9 metre genişliğindeki yolu asfalt ile kaplıyor.

Futbol Efsaneleri Kitap Fuarı’nda Kahramanmaraşlılarla Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, bu kez Türk futbolunun efsanelerini ağırladı. Tanju Çolak, Mehmet Özdilek ve İbrahim Yattara ile TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Başkan Fırat Görgel eşliğinde fuarı ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.

Kitap Fuarında 3 Önemli İsim Okurlarıyla Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın 5’inci gününde düzenlenen söyleşi programlarında usta yazarlar Nedim Şener, İhsan Süreyya Sırma ve Mehmet Cemil, edebiyatseverlerle kapsamlı bir söyleşi etkinliğinde bir araya geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Amatör Spor Kulüplerine 15 Milyon TL’lik Destek

Başkan Fırat Görgel öncülüğünde amatör spora desteğini her yıl artıran Büyükşehir Belediyesi, 2026 yılında kulüplere toplam 15 Milyon TL katkı sunacak. 8 Milyon TL nakdi ve 7 Milyon TL ayni destekle amatör sporcuların ve kulüplerin yanında olunacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Göksun Kırsalında Ulaşımı İyileştiren Asfalt Hamlesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’un kırsal mahallelerinden Çağlayan’ı Kayseri Yolu’na bağlayan yaklaşık 2 kilometrelik ana güzergahı baştan sona asfaltla yeniliyor.

Kahramanmaraş Stadyumu’na Türk Futbolunun Efsanelerinden Tam Not

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Türk futbolunun efsane isimleri Mehmet Özdilek, Tanju Çolak ve İbrahim Yattara ile TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan’la şehrin yeni stadyumunda incelemelerde bulundu. Futbolun efsaneleri yeni stadyumun Kahramanmaraş’ın spor geleceğine önemli katkılar sunacağını belirtti.

TÜM HABERLER