© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta 10 Mahalleye Konforlu Ulaşım Müjdesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun Pazarcık sınırındaki mahalleleri Gaziantep Yolu’na bağlayan ana güzergâhı sıcak asfaltla kaplayarak bölgenin ulaşım standardını üst seviyeye çıkarıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir merkeziyle birlikte kırsal mahallelerde de ulaşım altyapısını iyileştirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlara daha konforlu ve güvenli seyahat imkânı sunmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda Dulkadiroğlu’nun Pazarcık sınırında yer alan Eskinarlı Mahallesi’nde önemli bir çalışmaya daha imza atıyor.

Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Eskinarlı’yı Gaziantep Yolu’na bağlayan ve aynı zamanda Söğütlü, Doğanlıkarahasan, Demirciler başta olmak üzere toplam 10 kırsal mahallenin aktif olarak kullandığı 2,5 kilometrelik yol sıcak asfaltla yenileniyor.

Mahallelerin Ulaşım İmkânı İyileşiyor

Uzun yıllardır sathi kaplama olarak kullanılan ve zamanla deforme olarak çukurların oluştuğu yol, hem konforu azaltıyor hem de ulaşım güvenliğini tehdit ediyordu. Mevcut yolun bu sorunlarına kalıcı çözüm getirmek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, güzergâh boyunca zemin iyileştirme ve sıcak asfalt serimi uygulamaları hızla devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, bu yatırım sayesinde kırsal mahalleler arasındaki ulaşımın daha sağlıklı hale geleceğini vurgulanırken; çiftçilerin, öğrencilerin ve bölge halkının günlük ulaşım ihtiyaçlarının daha güvenli ve konforlu bir şekilde karşılanacağına dikkat çekildi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş'a Sağanak Geliyor! AKOM Tarih ve Saat Verdi: 4 Gün Sürecek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, 27 – 30 Ekim tarihleri arasında şehir genelinde sağanak yağışların beklendiğini belirterek dikkatli ve tedbirli olunması noktasında vatandaşları uyardı.

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı Ziyaretçi Sayısı 400 Bini Aştı

Türkiye’nin tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, 10 gün boyunca kitapseverleri, yazarları ve yayınevlerini KAFUM Fuar Merkezi’nde buluşturdu. “Gel ve Fark Et” temasıyla gerçekleştirilen fuar, 400 bini aşan ziyaretçi sayısıyla kendi rekorunu yeniledi.

Piri Reis Gündüz Bakımevi, Çocuklar ve Aileler İçin Yükseliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Piri Reis Çocuk Gündüz Bakımevi’nin inşası hızla sürüyor.

Büyükşehir’in Kale Etkinlikleri Çocuklara Unutulmaz Bir Hafta Sonu Yaşattı

Büyükşehir Belediyesinin Kahramanmaraş Kalesi’nde düzenlediği hafta sonu etkinlikleriyle çocuklar; geleneksel oyunlar, yarışmalar, atölye çalışmaları ve kukla gösterileri eşliğinde doyasıya eğlendi.

Kahramanmaraş İstiklalspor’da Yeni Teknik Direktör Mehmet Altıparmak Oldu

Kahramanmaraş İstiklalspor, teknik direktörlük görevine Mehmet Altıparmak'ı getirdi. Kulüp, yeni hocayla anlaşmayı duyurdu ve yeni dönem resmen başladı.

KASKİ Duyurdu: Kahramanmaraş’ta Gece Boyunca Su Kesintisi Yaşanacak

Kahramanmaraş’ta KASKİ’nin DM16 su deposu bakım çalışması nedeniyle Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ta 26 Ekim gecesi su kesintisi uygulanacak. İşte mahalleler.

TÜM HABERLER