© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir'in Kış Mesaisi: Kar Küreme ve Tuzlama Seferberliği!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin etkisini yoğun şekilde hissettirdiği Göksun, Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Çağlayancerit ilçelerinde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yerleşim yerlerini ulaşıma açık tutmak ve vatandaşların güvenli ulaşımını sağlamak için ekipler, gece gündüz demeden görev yapıyor.

Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde, iş makineleriyle kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştiren ekipler, yolları ulaşıma açık tutarak günlük yaşamın olumsuz etkilenmesinin önüne geçiyor. Yol güvenliğinin sağlanması ve buzlanmanın önlenmesi için sahada aktif şekilde çalışan ekipler, zorlu kış şartlarına karşı büyük bir özveriyle mücadele ediyor.

“7/24 Teyakkuzdayız”
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, karla mücadele çalışmalarının 7/24 sürdüğü belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"Kahramanmaraş genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle tüm ekiplerimizle sahada teyakkuz halindeyiz. Özellikle Göksun, Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Çağlayancerit kırsalında kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Vatandaşlarımızın ulaşımlarının kesintisiz sağlanması ve hayatlarının olumsuz etkilenmemesi önceliğimizdir. Gelen ihbar ve talepler hızlıca değerlendiriliyor ve acil durumlara anında müdahale ediliyor."

Vatandaşlardan Teşekkür
Karla mücadele çalışmalarını yakından takip eden vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ederek, yolların sürekli açık tutulmasının günlük yaşamlarını kolaylaştırdığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi, karla mücadelenin yanı sıra olası acil durumlar için de hazırlıklarını sürdürüyor ve vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması adına tüm imkanlarını seferber ediyor.

İlginizi Çekebilir

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı Ziyaretçi Sayısı 400 Bini Aştı

Türkiye’nin tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, 10 gün boyunca kitapseverleri, yazarları ve yayınevlerini KAFUM Fuar Merkezi’nde buluşturdu. “Gel ve Fark Et” temasıyla gerçekleştirilen fuar, 400 bini aşan ziyaretçi sayısıyla kendi rekorunu yeniledi.

Piri Reis Gündüz Bakımevi, Çocuklar ve Aileler İçin Yükseliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Piri Reis Çocuk Gündüz Bakımevi’nin inşası hızla sürüyor.

Büyükşehir’in Kale Etkinlikleri Çocuklara Unutulmaz Bir Hafta Sonu Yaşattı

Büyükşehir Belediyesinin Kahramanmaraş Kalesi’nde düzenlediği hafta sonu etkinlikleriyle çocuklar; geleneksel oyunlar, yarışmalar, atölye çalışmaları ve kukla gösterileri eşliğinde doyasıya eğlendi.

Kahramanmaraş İstiklalspor’da Yeni Teknik Direktör Mehmet Altıparmak Oldu

Kahramanmaraş İstiklalspor, teknik direktörlük görevine Mehmet Altıparmak'ı getirdi. Kulüp, yeni hocayla anlaşmayı duyurdu ve yeni dönem resmen başladı.

KASKİ Duyurdu: Kahramanmaraş’ta Gece Boyunca Su Kesintisi Yaşanacak

Kahramanmaraş’ta KASKİ’nin DM16 su deposu bakım çalışması nedeniyle Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ta 26 Ekim gecesi su kesintisi uygulanacak. İşte mahalleler.

Kahramanmaraş’ta Gece Yarısı Silahlı Kavga Can Aldı

Kahramanmaraş Elbistan’da gece saatlerinde yaşanan silahlı olayda Soner Çolak kurtarılamadı. Çolak’ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

TÜM HABERLER