Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’a 4 Milyon TL’lik Yol Hamlesi
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Battalgazi Mahallesi’nde yoğun ve uzun süreli kullanım ile altyapı çalışmaları sırasında hasar gören 4 caddenin asfaltını 4 Milyonluk yatırımla yeniledi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım altyapısını güçlendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehir merkezi, ilçe ve kırsal mahalle ayrımı gözetmeksizin yol yatırımlarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’da da önemli bir projeyi hayata geçirdi.
Kuzey İlçeler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Battalgazi Mahallesi’nin dört önemli sokağı baştan uca yenilendi. Yoğun ve uzun süreli kullanım ile altyapı çalışmaları sırasında hasar gören Civelek Sokak, 8002 Sokak, Suçatı Sokak ve Battal Sokak’ta sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi.
Toplam 4 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında yaklaşık bin 500 ton sıcak asfalt kullanıldı. Modern ve konforlu bir ulaşım imkânı sunan yeni yollar, mahalle sakinlerinden tam not aldı. Battalgazi Mahalle Muhtarı Turgay Öztürk, gerçekleştirilen çalışmaların mahalle için önemine değinerek Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.